Yes, het weekend is in zicht! En om alvast in de stemming te komen delen we vanaf nu op donderdagavond al onze friyay vol met de leukste #haagseschatten weekendtips! Plan maar vast een extra rondje hardlopen in, want eigenlijk draait dit hele weekend (weer) om eten en drinken…

Om te beginnen wordt traditiegetrouw half juni de Hollandse Nieuwe ingevaren met deze zaterdag de 70ste editie van Vlaggetjesdag! Het evenement is dit jaar niet één dag, maar een compleet meerdaags festival met op vrijdag de aftrap: De Grootste Haringparty van Nederland. Naast haring happen is er in heel Scheveningen voor iedereen wat te beleven. Zo is er een aantal podia met verschillende optredens, kunnen de kindjes meedoen met oud-Hollandse kinderspelen, is er beach soccer en een heuse sing-a-long met een live band in de Tweede Haven.

Was je na de haringparty eigenlijk van plan om een Netflixje op de bank te pakken? Niet doen! Vanaf de Scheveningse Haven ben je namelijk zo bij de Bunker v192 in het Westbroekpark, vlakbij Waterkant Roeibotenverhuur & Theeschenkerij. En vandaag is deze bunker dubbel zo bijzonder. Niet alleen is dit type bunker (uit 1943) de enige in heel Nederland, hij wordt vanavond door Pop Up Cinema eventjes speciaal omgetoverd tot een heuse mini-bioscoop. Geïnspireerd op en door de Bunker is er een filmprogramma samengesteld met allerlei soorten artistieke korte films. Wel op tijd komen want de Bunker is niet groot!

Als je je vrijdag nog niet tonnetje rond hebt gegeten aan de lekkere vette Hollandse Nieuwe, kan je zaterdag je smaakpapillen op de proef stellen in het Mauritshuis. Want wie dacht dat je daar alleen maar naar schilderijen kunt kijken, heeft het mis! Op zaterdag is daar namelijk het Slow Food-festival. Er zijn allerlei lezingen en workshops over alles dat met eten te maken heeft. Heb je bijvoorbeeld ooit gehoord van Eeuwige moes, Katwijkse peentjes, St. Jan uitjes en Leidse Hangers? Er zijn zelfs Haagse imkers met hun bijenkijkkast en natuurlijk honing om te proeven! Met een kaartje voor het Mauritshuis is dit festival vrij te bezoeken.

Als je dit weekend liever even helemaal wat anders wilt: 23 samenwerkende gemeenten van de regio Rotterdam/Den Haag hebben voor zaterdag en zondag een lijst van maar liefst 40 uitjes samengesteld. En wat er nou zo leuk aan is: ze zijn allemaal georganiseerd in mooie en onontdekte buitengebieden van de regio. Suppen, fluisterboottochtjes, een boerderijentocht met een Eend, noem maar op. Kortom: voor elk wat wils. Kijk op stapuitjestad.nl voor alle uitjes.

Enneh, even een kleine reminder: zaterdag is ook het laatste moment om nog snel de stad in te gaan voor een cadeautje, want naast de overheerlijke Hollandse Nieuwe, worden alle vaders op zondag in het zonnetje gezet. Ook bij veel (potentiële) Haagse schatten zijn er speciale Vaderdag-activiteiten. Zo kan je bij Brasserie Ock zowel ‘s middags als ‘s avonds komen BBQ’en. Live muziek wordt verzorgd door Het Projectje! Als je liever op strand zit, kunnen alle papa’s naar de Dramtune Whiskytasting bij Strandpaviljoen Zuid. Of lekker sportief naar Dads surf day bij Hart Beach. Wel sterke drank & water, maar geen zand? Van Kleef organiseert een likeurproeverij op een boottocht! En natuurlijk last but not least, het Bier & Braadfestival (de tweede editie alweer!) bij Kompaan Bier. Stoere man of niet, wat ons betreft verdient iedereen een een middagje bootje varen, biertjes drinken en burgers eten!

Er is duidelijk weer een overvloed aan leuke dingen dit weekend en we zijn erg benieuwd wat jullie allemaal op de planning hebben staan! Laat je ons weten hoe de haring was en waarmee jullie papa verrassen?