Ik geef het maar meteen toe. Ik ben in de war. Raakte ik net gewend aan langere dagen, meer zonlicht en stijgende temperaturen, moet ik morgen opeens m’n thermokleding weer uit de kast trekken. Huh?! Goed, dat gezegd hebbende: er is gelukkig een heleboel leuks te beleven om jou op temperatuur te houden dit weekend! Zit je klaar voor de Friyay met jouw wekelijkse portie #haagseschatten weekendtips?

VRIJDAG

Je weekend goed starten en alvast opwarmen voor St. Patrick’s Day op zaterdag? Breng dan vanavond een bezoekje aan Brasserie Ock voor een heuse pre party! Een Iers driegangendiner, een whisky proeverij en natuurlijk bijpassende live muziek. Cheers! Enne, blijf je liever in de stad? Dan tip ik de live muziek van Jan Willem bij Hometown. Terwijl hij er overdag de lekkerste bakkies zet, ruilt deze barista de koffiemachine ’s avonds in voor zijn gitaar en microfoon. Ben benieuwd!

ZATERDAG

Het is inmiddels geen geheim meer dat ik dol ben op shoppen! En dat komt ook dit weekend weer goed uit want de keuze is reuze. Ik (en jij trouwens ook!) kan Vintage Kilo shoppen bij MOOOF of de laatste items scoren bij de sale van conceptstore Filya. Bij die laatste hebben ze nu trouwens ook veel fijne plantjes voor hele kleine prijsjes. En als je toch zo lekker door de stad aan het struinen bent, loop dan ook even binnen bij het Nutshuis. Daar wordt de expositie ‘Bij ons thuis’ getoond. Over culturen, familietradities en de bijzondere verhalen erachter. En terwijl die familietradities enorm cultuurgebonden zijn, blijkt dat er bijna overal ter wereld wel een familieportret aan de wand hangt. Is jouw familieportret heel hard aan vernieuwing toe? Dan kun je er zaterdag gratis op de foto. Let wel op: je moet met minimaal 3 generaties aantreden en je van te voren even aanmelden want er is beperkt plek. Smile!

Zorg je er wel voor dat je na alle activiteiten overdag nog wat energie overhoudt voor het avondprogramma? Dan kleurt de Grote Markt namelijk groen voor de grootste viering van St. Patrick’s Day in Nederland en wordt in het Paard de nieuwe Haagse Nachtburgemeester verkozen. Als dat geen mooie feestjes worden!

ZONDAG

Je zondag heerlijk ontspannen starten? De eerste editie van Fafo’s Sunday Breakfast belooft een waar feestje te worden. Denise en Nick, eigenaren van FAFO én 88Food, serveren de lekkerste en meest populaire gerechten van hun foodblog. En niet gevreesd, je kunt gewoon lekker uitslapen, het ontbijt begint om half 11. Heerlijk! Maarre vergeet niet even te reserveren.

Wil jij deze zondag Den Haag eens op een heel andere manier ontdekken? Ga dan op Wereldreis door eigen stad. Dit jaar openen meer dan 35 Haagse organisaties belangeloos hun deuren. Culturele en religieuze instellingen, wijk- en activiteitencentra, organisaties en maatschappelijke ondernemers. Omdat zij net als wij willen laten zien dat Den Haag bruist! Dit alles met het doel om met elkaar kennis te maken, in gesprek te gaan en van elkaar te leren. Het is een dag vol nieuwsgierigheid, laagdrempelige ontmoetingen en vooral veel plezier. Klinkt mij echt als muziek in de oren, wat jij?