Stond vorig weekend nog in het teken van een hoop spektakel in het Haagse, dit weekend is het muziek wat de klok slaat. Van DJ’s tot live performances, van dansplaatjes tot luistermuziek, voor ieder wat wils. Dompel je onder in een muzikaal weekend met deze fijne #haagseschatten weekendtips.

VRIJDAG
We knallen deze vrijdag meteen het weekend in met twee heerlijke feestjes. Je moet kiezen: of je blijft in de stad hangen na je vrijmibo of je verplaatst je naar Scheveningen. Als je kiest voor de stad, moet je naar de Grote Markt, naar de Zèta welteverstaan. Daar draait namelijk Boy Boogie. Ken je Boy Boogie niet? Nou, maak je borst maar nat, deze jongen kan plaatjes draaien, niet te doen. Boy Boogie, in het dagelijks leven Sacha Buijs genaamd, is geboren en muzikaal getogen in de jaren 80 wat je goed terug hoort in zijn draaistijl. Verwacht Italo, Disco, House en populaire hitjes uit die tijd. Wedden dat je niet stil kan blijven zitten?

Maar als je er echt zin in hebt, dan ga je deze vrijdag naar Jorplace in Scheveningen. Jorplace is een surfhostel in de historische Keizerstraat, en dit fantastische surfhostel bestaat dit weekend 10 jaar. Tijd voor een goed feestje hebben ze daar gedacht. Vanaf 18.00 uur kun je terecht en val je van de ene (muzikale) verrassing in de andere. De dresscode is Crazy Circus en er is geen deurverkoop dus bestel je kaarten op tijd. Dit feestje zou wel eens de boeken in kunnen gaan als die ene die je gewoon niet had moeten missen.

ZATERDAG
Of je nu kinderen hebt of niet, de intocht van Sinterklaas in Den Haag mag je eigenlijk niet missen. Na aankomst in de haven volgt een rijtoer door Den Haag. Mocht je daar naartoe willen, dan hebben wij een tip: ga lekker in de Weimarstraat op de goedheiligman wachten. Zolang hij er nog niet is, kun jij snel nog even cadeautjes scoren bij Haagse schatten Sprinkel + Hop en Kali Tengah of wacht je op de stoet met een lekker bakkie bij Eef.

Als je bent bijgekomen van het Sinterklaasgeweld, hebben wij twee leuke feestjes voor je waar je uit kunt kiezen. Vanaf 13.00 uur kun je je lol op als je van live muziek houdt: Popronde Den Haag 2018 start dan met een reeks aan muzikale optredens door heel Den Haag. De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour- en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl, bijna elk genre is vertegenwoordigd. Om je een beetje te helpen kiezen uit de omvangrijke programmering tippen wij #haagseschatten locatie Haagsche Kopjes Kappers waar van 16.00-16.30 uur de Rotterdamse band Anemone optreedt.

Heb je ’s avonds nog puf, dan komt nu feestje #2: Indigo goes Westwood: Oh so 90’s! Het strandseizoen is al een paar weken voorbij maar Indigo weet maar niet van ophouden. Hun legendarische 90’s feestje, dat altijd uitverkocht is, verplaatst zich nu naar Club Westwood. Gegarandeerd pijn aan je voeten van het dansen!

ZONDAG

Na al dat gedans, doen we het vandaag iets rustiger aan. Maar zoals beloofd, staat dit weekend bol van muziek, dus deze zondag pakken we ook nog even mee. We starten de dag bij Bleyenberg voor een onvervalste shopronde langs bakken vol te gek vinyl in de pop-up shop van Espresso Records. Dit alles begeleidt door een lekker deuntje, hapje en drankje. Wat een straf om zo je zondag te beginnen zeg 😉

Einde van de middag is het tijd voor een gezellige zondagborrel. Een hele leuke plek hiervoor is restaurant Palmette aan de Plaats. Deze zondag is er ook nog eens een fijn event: Palmette x De Gouden Ton Bar Takeover. De Gouden Ton maakt deze zondag van Palmette een wijnbar. De mooiste en meest bijzondere wijnen worden begeleid door kleine hapjes en, ja je raadt het al, een fijn muziekje. Je mag een tafel reserveren of aan de bar komen hangen, alles goed.

En dan de muziekale uitsmijter van het weekend: Vincenco’s Live Session met ‘My Dearest Sister’. Vincenzo’s is die toffe tent met die gruwelijk lekkere houtoven pizza’s. En terwijl je geniet van een pizza Crudo e Tartuffo zingt deze familieband klassiekers en meezingers van Fleetwood Mac, George Michael en zelfs Britney Spears. Wat en afsluiter van dit muzikale weekend.

Veel plezier gewenst!