Omdat je het strand de afgelopen weken waarschijnlijk meer hebt gezien dan je eigen woonkamer, nemen we je dit weekend met onze #haagseschatten weekendtips weer eens lekker mee de stad in. Er zijn naast de festivallen vele gave wandelingen te doen, die je meenemen langs de oude verhalen van onze geliefde stad. En zondag eindigen we dan toch weer op het strand, want eerlijk is eerlijk, dat is wat Den Haag toch het heerlijkst maakt!

VRIJDAG
Ze zijn vanaf de straat nauwelijks zichtbaar en zitten vaak verstopt achter muren en woonhuizen. Een enkele deur of steeg geeft toegang tot de verborgen wereld van de 115 hofjes die Den Haag rijk is. Met Dagtour van Haagse Heerlijkheden ga je met een gids langs deze prachtige plekjes en krijg je een uniek kijkje in het Hof van Wouw, wat normaal voor bezoekers gesloten is.

Zijn hofjes niet echt je ding, maar lijkt het je wel leuk de stad van een ander perspectief te zien; Wandelen met Maup neemt je mee op een ‘criminele’ wandeling langs historische en recente, soms obscure moorden in het centrum van Den Haag. De Gebroeders De Witt, Graaf Jan III, Blonde Dolly en veel meer. En als je dan toch in de stad bent, reserveer dan zeker even kaartjes bij het Filmhuis. Voor iedereen die nét die ene bijzondere film gemist had is het in de zomermaanden traditioneel tijd voor Haagse Hoogtepunten. Dé top 10 films uit het afgelopen seizoen worden opnieuw getoond. En weet je wat het leuke is: je mag ook nog eens iemand gratis meenemen. Dit is het laatste weekend, dus zorg dat je het niet mist!

Vorige week vrijdag werd de Vuurwerkshow in Scheveningen vanwege het weer afgelast, en daarom hebben we dit weekend geen twee, maar drie shows op een avond! Vrijdag steken Nederland, België en Duitsland hun pijlen af en zaterdag is het de beurt aan China, Japan en Spanje.

ZATERDAG
Ook vandaag is er een bijzondere stadswandeling. Gids Patrick neemt je mee door het centrum van Den Haag en vertelt ondertussen de sappigste verhalen en smeuïgste roddels van onze mede-Hagenezen. Een unieke kans om onze stad nét op een andere manier te leren kennen.

Als je vandaag door de straten van Schevingen loopt, moet je niet raar opkijken als er ineens een vissersvrouwtje in oude klederdracht voorbij komt. Het Historisch Festival is hier de hele dag in volle gang en neemt je mee naar het Scheveningen van 100 jaar geleden. Struin lekker door de Keizerstraat en ga daarna naar de finaledag van het Vuurwerkfestival!

Kompaan Bier is 3 jaar en dat mag gevierd worden. Dit doen ze uiteraard met hun fijngebrouwen biertjes én ze hebben De Rokende Règâhs (voor fingerlicking food) en De Gifmengers (voor heerlijke bier-cocktails) uitgenodigd om dit met hun mee te vieren.

Meer zin om te dansen? In het Zuiderpark maken op het Den Haag Outdoor Festival in 5 verschillende area’s vele nationale en internationale Dj’s hun opwachting met Techno, Techhouse, Deephouse, House, Latin, Urban, Eclectic, Classics en Disco. Naast alle podia waar je kan genieten van de lekkerste muziek, zijn er overal op het festivalterrein leuke dingen te ontdekken zoals attracties, hangmatten, vele foodtrucks, een karaoke bar en nog veel meer.

ZONDAG
Ook deze zondag kan je fijn wandelen. Dit keer geen stads-, maar een strandwandeling. Omana houdt iedere zondagochtend een Mindful Beach Walk. Iedereen mag meedoen, jong en oud. Omana legt namelijk tijdens zo’n Mindfulness les eerst uit wat je gaat doen, waar je op kunt letten en ze geven je hulpmiddelen. Iemand van Omana wandelt altijd mee om de groep te begeleiden langs de Scheveningse kustlijn. Heerlijk tot rust komen met het live geluid van de rollende zee.

Als je dan toch op het strand bent, loop dan meteen door naar de boulevard ter hoogte van de Fat Mermaid. Daar is de Salt Market, dé markt die rondtrekt door Scheveningen en strandt op gezellige en unieke plekjes. De zilte geur van het zeewater zal je in ieder geval altijd terugvinden. Ontdek vele handgemaakte en lokale lifestyleproducten onder het genot van een heerlijke hapje en drankje, vers bereid vanuit diverse foodtrucks en standjes. Met een live-muziek programmering waar je niet bij stil kunt zitten en activiteiten voor jong & oud. Daarnaast strijdt Salt Market voor een schoner en duurzamer Scheveningen. Door samenwerkingen met lokale helden Sea Life en de Grondstofjutters zorgen ze ervoor dat Scheveningen nóg een stukje mooier wordt. Op de markt kun je een juttas ophalen en die gevuld met plastic weer inleveren voor een kortingsvoucher van 25% voor Sea Life! Naast genieten van mooie producten en lekkere hapjes en drankjes, kun jij je op deze markt dus ook inzetten voor een schoner strand! En als je daar nu toch bent, loop dan meteen even door naar de Pier. Jazz aan Zee presenteert daar vandaag Alba Careta Quintet en Smoke. Met uitzicht over zee kan je heerlijk genieten van hun zwoele klanken.

Happy weekend!