De lente kriebelt stiekem al een beetje, wij krijgen steeds meer zin om er op uit te gaan. Op pad, ontdekken, lekker naar buiten. Gelukkig komen wij de weekenden wel door met onze eigen #haagseschatten weekendtips. Het is de hoogste tijd voor de Friyay van deze week! Waar komen we jou tegen dit weekend?

Je vindt ons eind van de middag in ieder geval in de Gekke Geit. Daar staat vanaf 17.00 uur namelijk het lanceringsfeestje van Haagse schat Eiber Bier op het programma. Kort en bondig: daar moet je bij zijn! Een nieuw bier, leuke mensen om het weekend mee in te luiden en bij de Gekke Geit is het sowieso altijd feest. En omdat je dan toch in de stad én in de stemming bent geraakt, fiets je even het hoekje om naar Het Paard voor de gezelligste Popquiz van Nederland in de mooiste poptempel van het land: de Popquiz te Paard! Kraak je hersenen, bewijs jouw muziekkennis en ga de strijd aan met de andere teams. Hoe groot is jouw liefde voor en kennis van muziek eigenlijk?

Ben jij altijd op zoek naar de mooiste spulletjes, struin jij het liefst menig vintage- of kringloopwinkel af naar die ene ultieme aankoop, dan zit je dit weekend goed in Den Haag. Twee dagen lang kun je je vergapen aan al het moois in de 300 (!) kramen tijdens de giga grote vlooienmarkt in het GIA Trade & Exhibition Centre. Zie jij een vlooienmarkt niet zo zitten, maar ben je wel dol op sushi? Meld je dan aan voor de sushi workshop rice paper, rice paper! Van de Bahn Mi Girls. Zij leren je in De Tafelkamer hoe je traditioneel Vietnamees kookt. Van aperitief tot dessert en alles daartussen in. Natuurlijk smul je tijdens deze workshop ook direct van je eigen gemaakte kunstwerkjes! Geen zin om zelf te koken, maar loopt het water je wel al in de mond? Dan raden wij je uiteraard onze Haagse Sushimeisjes aan.

Zaterdagavond moet je in de Keizerstraat zijn. Daar zorgen Pat Smith en zijn band ervoor dat jouw voetjes gegarandeerd van de vloer gaan tijdens hun optreden op het podium van Saturnus. Hij is ditmaal de artiest in het project ‘Popagenda Scheveningen presenteert… Scheveningse Artiest’. Als dat geen feestje wordt!

En op zondag, op zondag hoef je niet zoveel. Een lekker bakkie of broodje tijdens je stadswandeling doe je bij Martes, of plof even neer bij Hart Beach tijdens je uitwaaisessie op het Scheveningse strand. Of weet je wat ook leuk is? Check op zondagmiddag vanaf de bank alvast wat er komende periode te zien en doen is bij Theater Pepijn en Dakota. Er komt veel leuks aan!

Geniet!