Yes, bijna weekend! Ook deze FRIYAY hebben we weer een mooi lijstje ‪#‎haagseschatten‬ weekendtips voor je. Agenda bij de hand?

Het is elk jaar weer een happening: Vlaggetjesdag op Scheveningen. Deze zaterdag is het weer ‘haring hap dag’! Maar wil je alvast in de stemming komen, bezoek dan alvast de Keizerstraat. Daar vind je vandaag de leukste traditionele vismarkt! Ben je overdag nog gewoon aan het werk? Dan kan je vanavond je weekend muzikaal inluiden tijdens de Popquiz te Paard. In het Paardcafé kan je je hersens laten kraken, je kennis van popmuziek testen en natuurlijk mooie prijzen winnen.

Wil jij je zaterdag lekker zen beginnen en wat energie opdoen voor de rest van het weekend? Start dan met een gratis yogasessie in, jawel, het Atrium van het Stadhuis! Zij openen om 09.30 uur de deuren voor leuke yoga oefeningen en meditaties om samen met jou de International day of Yoga te vieren!

Een echte aanrader dit weekend is de Instatour door het Zeeheldenkwartier. Tijdens deze tour geeft Stylist en blogger Hipaholic stylingtips voor smartphone fotografie en leer je de mooiste foto’s maken voor je eigen Instagram account. Een echt feestje dus voor onze insta-fans, georganiseerd door de enthousiaste Haagse dames van de PR-kliniek. Wel eentje voor de snelle beslissers onder ons, de tour zit namelijk bijna vol. Verdient jouw kiekje een groot bereik? Voeg dan zeker #haagseschatten toe en je foto wordt direct op onze website geplaatst!

Deze zondag staat natuurlijk helemaal in het teken van Vaderdag! Zo kunnen vaders met hun kids bij Hart beach een super toffe surfles volgen. Speciaal voor alle sportieve vaders én vaders die nu weleens van de bank af mogen komen. De wat minder sportieve, maar toch hele stoere mannen kunnen we op Vaderdag een bezoekje aan het Bier & Braad Festival in de Binckhorst zeker aanraden. Ontdek de kade bij bierbrouwerij Kompaan en laat je verrassen door lekkernijen van de foodtrucks en de toffe producten van de stoere-mannen-markt. Een Haags gebrouwen biertje, een Bincks gebraden worstje en knallende live optredens. Wat wil een echte vent nog meer? Natuurlijk ook heel leuk voor dames!

Naast al deze blije dingen, wordt er dit weekend ook uitgebreid stilgestaan bij de problematiek rondom zestig miljoen vluchtelingen. Tijdens de Nacht van de Vluchteling lopen komend weekend duizenden mensen veertig kilometer van Rotterdam naar Den Haag om zoveel mogelijk geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen. Dé thuisbasis en verzamelplek van deze sponsorloop is de Grote Markt, waar dan ook van alles te doen en te beleven is. Ook zendt NPO Radio 2 de hele nacht live uit met hun studio vanaf de Grote Markt om verslag te doen van deze indrukwekkende nacht. Ben jij erbij om aan te moedigen en een mooi feestje te bouwen?

VlaggetjesdagInstatourVader Kids Surfdag Bier en Braad festival