De eerste strandtenten zijn weer geopend, de zon laat zich steeds vaker zien, de lentekriebels zijn duidelijk voelbaar. In de Friyay van deze week dan ook volop #haagseschatten weekendtips om er lekker op uit te gaan. Maar let op: het is code groen dit weekend.

Je weekend begint vanmiddag op de Grote Markt. Daar staat voor de zevende keer op rij de viering van St. Patrick’s Day op het programma! De Ierse nationale feestdag. Wat je je daarbij moet voorstellen? Ierse muziek, dans en pints. Veel pints. De stad kleurt groen vanmiddag tijdens dit grootste St. Patricks Festival van ons land. Na de nodige pints fiets je gewoon nog even door naar De Pier. Daar kleurt het reuzenrad als onderdeel van ‘global greening’ vanavond namelijk felgroen. Meer dan honderd iconische locaties en UNESCO Werelderfgoederen doen hetzelfde.

En over groen gesproken. Zaterdag kun jij je groene vingers laten zien, óf een poging doen deze te krijgen. Bij Café Blossom leer je namelijk de ultieme tricks en tips om zo’n fantastisch Bloomon boeket samen te stellen, terwijl je bij Haagse schat Bar en Zo je zaden en stekjes ruilt om de lente officieel in te luiden. Samen met Floors Moestuin zorgen zij voor een heuse ruilmiddag in de tuin vol groene tips, homemade limonade en gezelligheid! Geen groene vingers en ook geen ambitie om ze te krijgen? Dan is de Keukenmarathon bij Pip misschien meer iets voor jou. Keukenmarathon? Jawel. Omdat iedereen nu eenmaal weet dat de beste feestjes altijd eindigen in de keuken. Deze toffe samenwerking tussen PIP, HOOP, Paardcafé en Klooiclup zorgt sowieso voor een verrassend en divers menu van DJ’s. Onze inschatting: gegarandeerd een mooi feestje!

Je zondagochtend start je ontspannen met een goede bak koffie of uitgebreid ontbijt bij kersverse Haagse schat Strandpaviljoen Zuid, of de al net zo fijne spot Hart Beach. Daar bereid je je mentaal voor op wat de middag je gaat brengen. Dan ga je namelijk op wereldreis. Ditmaal zonder ticket in je hand of backpack op je rug. Je gaat namelijk op wereldreis door eigen stad. En dat ook nog eens helemaal voor niets. Door het centrum van Den Haag lopen zondag talloze routes langs bijzondere en kleurrijke plekken die de stad rijk is. Hét moment om andere Hagenaars en Den Haag nog beter te leren kennen. Je kunt je eigen route uitstippelen langs de thema’s cultuur, beleving en eten. De vertrekplaats is de Artikel 1 – bank op de Hofplaats, vanaf waar je de routes per fiets, te voet, maar ook per bus kunt volgen. Wij zijn reuze benieuwd of één van de routes ons ook langs Haagse schatten leidt…

Geniet!

 

FRIYAY 17 MAART: CODE GROEN
4.7 (93.33%) 3 beoordelingen