Het weekend is natuurlijk altijd iets om naar uit te kijken, maar dit keer toch nog net een beetje extra. Na alle regen schijnt er namelijk weer volop zonneschijn te komen, zegt Piet Paulusma. En die geloven wij natuurlijk meteen! Verheug je vandaag dus alvast op het naderende weekend, want er is dit keer ook nog eens reuze veel diversiteit! In deze Friyay de beste #haagseschatten weekendtips om jou op weg te helpen naar een onvergetelijk weekend!

Voor wie het spektakel het afgelopen weekend heeft moeten missen: ook dit weekend vindt het spectaculaire internationaal vuurwerkfestival weer plaats in Scheveningen. Naast het vuurwerk zijn er ook allerlei andere gratis activiteiten en optredens op en rond De Pier, de boulevard en het Kurhausplein. Bovendien wordt op zaterdag ook nog eens de winnaar van de internationale wedstrijd bekend gemaakt, extra spannend dus. Aandachtspuntje: houd rekening met extreme verkeersdrukte. Blijf na het festival nog even hangen tot de grootste piek geweest is, of pak gewoon lekker de fiets!

Heb je het vuurwerk vorig weekend al bewonderd, ga op vrijdag of zaterdag dan naar onze mooie Haagse binnenstad voor Jazz in de Gracht. Een gezellig en intiem muziekfestival aan de mooiste grachten van Den Haag. Aan de (Dunne) Bierkade, het Groenewegje, de Veenkade of de Hooikade moet je zijn voor verschillende jazz concertjes vanaf boten en drijvende podia. Meer dan 100 fantastische acts door meer dan 400 musici. Dit wordt weer een feestje! Wij tippen natuurlijk de terrassen van onze Haagse schatten: De Kade aan de Bierkade en Martes en Etxea (waarover binnenkort meer..!) aan de Hooigracht. Geniet van dit fijne festival vanaf de verschillende terrassen, terrasboten en de diverse horecagelegenheden. De meeste zaakjes hebben speciaal voor deze gelegenheid ook nog eens speciale menu’s of acties, dus dat wordt genieten! Óf vaar voor een extra speciale belevenis mee met The Hague Boat die je langs alle grachten voert. Hier is wel een beperkt aantal zitplaatsen voor, dus haal snel een ticket om verzekerd te zijn van een plekje op deze fijne boot! Er wordt geadverteerd met ‘zonder twijfel het gezelligste jazzfestival van Nederland’, en dat kunnen wij eigenlijk alleen maar beamen.

Meer interesse in de historie van ons prachtige land? Kom dan naar het Haags Historisch Festijn op het Binnenhof, langs de Hofvijver en in de Paleistuin. Op zaterdag en zondag wordt de geschiedenis van Holland hier tot leven gebracht en daar kun jij gratis naartoe! Op de dag zelf kun je informatie en een plattegrond afhalen bij het Binnenhof, de Paleistuin en het Nutshuis. Wij zouden kiezen voor die laatste, want op zaterdag kun je dan meteen een lekker happie of bakkie doen bij Juni in de Nutstuin (zondag gesloten).

Als dit allemaal te soft voor je is, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om zaterdag lekker uit je plaatje te gaan bij Den Haag Outdoor in het Zuiderpark. Een heus dancefestival met de beste dj’s en lekkere foodtrucks in ons eigen Den Haag. Kijk voor het programma en voor het bestellen van tickets hier.

Natuurlijk kan vandaag de dag een leuk marktje niet ontbreken tijdens een zomerweekend. Op het Kurhausplein vindt de Seaside market plaats ‘met unieke en hippie producten op een laid-back markt’. Pluspunt: mannen kunnen op de omringende terrasjes alvast een biertje pakken als vrouwlief weer te lang blijft hangen.

We hadden het al gezegd, maar dit weekend is er werkelijk voor ieder wat wils. Je zou er bijna keuzestress van krijgen…Wat gaat het worden voor jou?!