Er staat een lekker lang zonnig Pinksterweekend voor de deur! Dat kan niet anders dan een heel fijn weekend worden. Benieuwd wat er allemaal te beleven is in onze fijne Hofstad? Wij zetten de allerleukste #haagseschatten weekendtips voor je op een rij in deze bomvolle Friyay!

VRIJDAG
Denk je wel eens na over het restylen van je huis? Ben je vandaag vrij en heb je nog geen plannen? Kijk dan snel of je nog een plekje kan bemachtigen bij de interieur workshop ‘how tot turn your house into a home’ bij Haagse schat Little You. Een allerschattigst kinderwinkeltje in het Statenkwartier, waar speciaal vandaag een interieurstylist om 12.00 uur een workshop geeft. Is er geen plek meer? Ga er dan zeker eens (met kids) een koffietje drinken: echte aanrader!

Zin om een lekker hapje te eten vanavond? Spring dan op je fiets naar Braadstaal voor de lekkerste kippen van het spit of bavette uit de Big Green Egg. Wil je liever iets totaal anders? Reserveer dan bij de buren voor een avondje Syrisch tafelen bij Haver. Ook kan je volop genieten en smullen op het Lange Voorhout vanavond. Deze mooiste laan van Den Haag staat het hele Pinksterweekend in het teken van Haagse Wereld Hapjes.

Voor iedereen die vanavond nog een lekker dansje wil maken, maar stiekem eigenlijk niet zo’n nachtbraker is, hebben wij de perfecte tip. Wat denk je van een avondje clubben van 20.00 – 00.00! Geen standaard vrijdagmiddagborrel, wel lekkere house/deephouse om helemaal in op te gaan. Klinkt dat als muziek in jouw oren, zorg dan dat je erbij bent: De Microclub in Het Magazijn bij Bleyenberg.

ZATERDAG
Een oproep aan alle Yogi’s! Aloha organiseert deze ochtend een wereldrecordpoging yoga op het strand. Met zoveel mogelijk mensen een yogales volgen, gefilmd worden en wie weet een wereldrecord voor in het Guinness Book of World Records. Hoe tof is dat?

In de middag kan je door naar Eef om te relaxen. Voor weer een muzikale sessie van Storks Instore. Dit keer wordt relaxte live jazz muziek gecombineerd met de officiële opening van de expositie van Cynthia Lim.

Heb je behoefte aan een echt moment voor je zelf vandaag? Geef je dan op voor de fijne MELT Re-Energize les bij K’dans. Een les waarbij je lijf meer energie en een positieve boost krijgt. Daar kan je toch haast geen nee tegen zeggen? Wandel vanaf K’dans nog even door de Prins Hendrikstraat om rond 15.00 uur bij Bar en Zo te genieten van een fijn optreden van Rein is Young. Vanuit daar zeker doorlopen naar het Prins Hendrinkplein voor het super gezellige buurtfestival Proef de Wijk. Het plein verandert in één groot gezellig openluchtrestaurant waar alle restaurantjes uit het Zeeheldenkwartier hun signature dishes serveren. Echt een feestje!

Deze heerlijke dag sluit je tot slot gewoon weer af waar het begon: op het strand van Scheveningen! Dit keer voor de Surfana Festival 2018 Pre-Party: Surfana Goes Skiffa. Een voorproefje op het echte Surfana festival. Wat je daarvan kunt verwachten, moet je echt zelf beleven. Een tipje van de sluier: good vibes, good moves!

ZONDAG
Gratis yoga in de Paleistuin, dat is nog eens een goed begin van je Pinksterzondag! Sneak via het geheime poortje de Paleistuin weer uit om in de buurt van het Noordeinde uit te komen. Even een heerlijk bakkie bij Sam Sam en dan door naar de Rootz en de Grote Markt voor het Het Rootz Pinkster Lentebierfestival. Met 75 prachtige (lente)bieren van de tap is er genoeg te proeven! Uiteraard zullen onze vrienden van Eiber ook niet ontbreken.

Proost!