Wat een heerlijk stralende week was het! Kijk je ook zo reikhalzend uit naar het weekend? Met onze #haagseschatten weekendtips weet je zeker dat jij je weekend goed besteedt!

Laat ik beginnen bij het festival dat Den Haag dit weekend in haar greep houdt: Jazz in de Gracht! Dit swingende, gratis toegankelijke, festival neemt de Haagse grachten sinds gister over. Varende platbodems met fijne jazz bandjes vullen de grachten van de Dunne Bierkade, de Bierkade en natuurlijk ook het Groenewegje. Sinds vorig jaar mag ook de geheel vernieuwde Veenkade niet ontbreken. Nieuw onderdeel van dit jaar is de Hooikade. Deze gracht, direct achter de Denneweg, past perfect in de sfeer van de rest van het festival. Zeg je Jazz in de Gracht dan zeg je: een overvloed aan jazz muzikanten, culinaire hoogstandjes en een heerlijk gemoedelijke sfeer. En het allerleukste: een aantal van onze Haagse schatten doen ook mee! Begin jij vanavond met het speciale Jazz in de Gracht menu bij Blij, start je je borrel bij het fijne Martes, of zit jij straks aan een heerlijk koud biertje bij Bierspeciaal Café de Paas?

Niet zo’n jazzliefhebber? Luid je weekend dan in bij Wicked Wines op het mooie Anna Paulownaplein. Daar vindt vanmiddag vanaf 16.00 uur de Wicked Wines Summer Fair plaats. Goede wijnen, BBQ, leuke kraampjes en ook hier live muziek.

Zaterdag wordt een mooie dag! En wat doe je op een mooie dag, juistem: richting het strand! Natuurlijk om daar neer te ploffen op je handdoek en te genieten bij één van de fijne strandtenten, maar vanaf nu heeft Den Haag er ook een nieuwe attractie bij. Beleef jij dit weekend een verrassend hoogtepunt tijdens je rondje reuzenrad op de vernieuwde Pier? Maar liefst 50 meter hoog, panoramisch uitzicht over zee en strand én de skyline van Den Haag. En als je toch naar Scheveningen gaat, breng je natuurlijk ook nog even een bezoekje aan de Olympic Experience en blijf je lekker hangen voor het tweede weekend van het Internationaal Vuurwerkfestival.

Op zondag klagen we niet over het ietwat omgeslagen weer, maar pak je gewoon je paraplu en stevige stappers uit de kast om mee te wandelen met Maup. Wandelen met Maurits Burgers, Maup dus, is niet zomaar wandelen. Nee, je ontmoet, ontdekt, beleeft en leert anders kijken naar dat wat je om je heen ziet. Deze zondag staat de Prinsestraat op het programma. Startend bij Haags icoon Florencia. Jij laat je door een beetje regen niet uit het veld slaan toch?

Geniet van het weekend, doen wij dat ook!

jazz in de grachtReuzenradWW