Al weken, of is het inmiddels al maanden, mogen we genieten van zomerse temperaturen en heel veel zon. En met het aanbreken van de zomervakantie voor héél Nederland dit weekend, kan die eindeloze zomer écht beginnen. En weet je wat het fijne is? Voor dat ultieme vakantiegevoel hoef je de stad niet uit. Lees in deze friyay weer de leukste weekendtips voor een goede start van een Haagse vakantie!

VRIJDAG

Iedereen die er de afgelopen week nog niet geweest is, krijgt dit weekend een laatste kans om te genieten van De Parade; hét zomertheaterfestival van Nederland. Lekker zweven, fantastisch eten en naar pareltjes van voorstellingen gaan. Je zou bijna zeggen; je hebt de zomer niet beleefd, als je niet op De Parade bent geweest.

Kennen jullie Fred al? Nee, niet die buurman van de hoek, maar Fred alsin Friday Evening Drinks; het borrelevent voor young professionals dat steeds op een andere plek plaatsvindt. Fred begint als jij klaar bent met werken. Zorg jij voor een paar collega’s of vrienden, dan zorgt Fred voor lekkere hapjes, drankjes en chille muziek. Deze editie vindt plaats bij Beachclub Culpepper. Zo fijn, borrelen met de voetjes in het zand. Veel beter wordt het niet. Aanmelden kan via de website.

ZATERDAG
Dat je overheerlijk kunt ontbijten, lunchen en dineren bij Capriole Cafe, weten we natuurlijk allemaal al lang. Maar wist je ook dat je bij Capriole terecht kunt voor een inspirerende baristaworkshop? Dit kan zowel privé als met een groepje collega’s of vrienden en laat zich ook prima combineren met een lunch of diner. Tijdens de 2,5 uur durende baristaworkshop leer je de beste espresso en cappuccino bereiden met vers gebrande koffie uit eigen branderij. Daarnaast leer je omgaan met een professionele espressomachine, koffiemolen en diverse baristatools. Je kunt je aanmelden en kaartjes kopen via de website. Wees er snel bij want de ochtendeditie is al uitverkocht.

In het kader van 200 jaar badplaats Scheveningen organiseert Feest aan Zee een jaar lang de leukste events, feesten en activiteiten om dit heugelijke feit te vieren. Eén daarvan is Liefdeskuren, een audiowandeling langs drie theatraal vormgegeven locaties in Scheveningen waar je luistert naar een speciaal geschreven verhaal over de zee en over de liefde. Het bijzondere van ‘Liefdeskuren’ is dat je met de hele familie tegelijk kunt gaan, terwijl je je eigen verhaal hoort. Je kan starten wanneer je wilt en de koptelefoon en mp3speler ophalen bij de balie bij de ingang van De Pier. En als je deze na de tour hebt teruggebracht, wandel je, op weg naar de tram, nog even langs het Kurhausplein voor de Summer of love market. Vind de hippie in jezelf door het maken van een mooie dromenvanger, het op de kop tikken van die legendarische lp uit de sixties en hijs jezelf in een echte vintage outfit uit de jaren 60. Love, Peace and Freedom!

ZONDAG
Zondag is rustdag. Maar niet in ‘het Haagse’. Er is van alles te doen dus het wordt nog lastig kiezen. Begin je dag lekker ontspannen bij Beachclub Indigo op het Thank God It’s Yoga Beach Festival.
Op dit festival kun je vanaf 11.00 uur ‘s ochtends terecht voor allerlei verschillende vormen van yoga. Je kunt kiezen uit drie of vijf workshops, met of zonder eten. En dat alles op het strand, met het ruisende geluid van de zee op de achtergrond. Van de gedachte alleen al word je waarschijnlijk helemaal zen.

Ben je het strand inmiddels een beetje beu. Verplaats je dan voor de afwisseling dit weekend eens naar de binnenstad waar je bij Het Filmhuis terecht kunt voor een heuse filmklassieker tijdens de Zinderende Zomer. Deze zondag draait Blow Up, volgens Het Filmhuis de perfecte detective zonder oplossing. Dus drankje, popcorntje en lekker onderuit zakken maar. Neem je liefje, mama of opa gezellig mee want tijdens de zomervakantie geldt een speciale actie waarbij de tweede persoon gratis mee kan.

En dan is het weekend alweer bijna om. Een betere afsluiting dan een muzikale is er eigenlijk niet. Na een middagje bioscoop mag je de buitenlucht weer in en fiets je lekker ontspannen naar Buitenplaats Ockenburgh voor een jazzy zondagmiddag met jazz-art formatie Luiz. Aansluitend kun je blijven hangen voor een daghap van 12,50 euro. Met een glas wijn in je hand, terugkijkend op een heerlijk weekend, kun je maar 1 ding denken; die endless summer mag nog wel even duren..