De temperaturen stijgen, de BBQ’s worden uit de schuur gehaald en de komende weekenden zitten bomvol evenementen en festivals. Den Haag bruist als nooit tevoren! Vandaag vieren we dat het weer vrijdag is en delen wij de fijnste #haagseschatten weekendtips in onze wekelijkse Friyay!

Den Haag staat dit weekend voor de vierde keer in het teken van Festival Designkwartier. Met ruim 50 locaties en meer dan 100 ontwerpers is het Zeeheldenkwartier vanaf vandaag het bruisende hart van dit inspirerende festival. Van designwinkels, woonhuizen, loodsen, rijksmonument de Tempel tot aan Panorama Mesdag. Iedereen zet zijn deuren wagenwijd voor je open. Een mix van presentaties, winkels, activiteiten en exposities. Je vindt er bijzonder design voor dagelijks gebruik naast inventieve objecten om over na te denken. De ontwerpers lichten de verhalen achter hun ontwerpen ter plekke toe en prikkelen jou om vanzelfsprekende zaken eens van een andere kant te bekijken. Iets moois gezien? Je favoriete producten neem je gewoon mee naar huis. Even bijkomen van al die indrukken? Maak vooral een tussenstop voor een lekker bakkie of home made lemonade bijClarence in de Piet Heinstraat. Voor het volledige programma check je trouwens: www.festivaldesignkwartier.nl. Oh en op zondagmiddag sluit je het festival natuurlijk af bij Haagse schat Bar en Zo voor het intieme tuinconcertje van Marle Thomson. Marle start om 16.00 uur, dus zorg dat je op tijd bent voor een goed plekje in de knusse tuin.

Op zaterdag is het feest! Dan viert Urban Farmers, de grootste stadsboerderij van Europa, haar 1 jarig bestaan. Natuurlijk is de Dak Markt de hele dag geopend en vind je daar de nieuwe oogst en verse visjes. Maar er is meer. Er vinden de gehele dag toffe activiteiten plaats, van rondleidingen voor kinderen tot de filmpremière van ‘Vliegend Voedsel’. Je proeft er van lokale ondernemers en kijkt je ogen uit tussen de metershoge planten. Eind van de dag kun je, met de kids, gewoon hup door naar Pluk Den Haag. Daar worden de schapen geschoren! En daar maken ze een heus feestje van. De kids vragen de schaapscheerder het hemd van het lijf, terwijl jij ontspannen geniet van dat mooie plaatje in de lunchroom die die dag extra lang openblijft. Om het feest helemaal compleet te maken, wordt de pizza oven ook nog ontstoken.

Het kan sowieso niet op deze zaterdag, want ook in de Weimarstraat is het feest. Daar vindt het Lente Festival plaats. Met podia, gezellige terrassen (o.a. bij Haagse schat Kali Tengah), foodtrucks én de Home Made Market. En ook hier is aan de kleine koters gedacht: die struinen lekker over de kindermarkt, worden ’s morgen geschminkt door de IJsprinses en gaan ’s middags gezellig op de foto met Elsa tijdens de meet & greet! Oh en wordt zaterdag wat te druk? Geen paniek! De foodtrucks op het Regentesseplein staan er vrijdag en zondag ook.

Nog geen plannen voor de zaterdagavond? Dan moet je écht naar het Paard voor de Rollerdisco! Stof je skates af, scoor een outfit en toon je onnavolgbare moves op de fijnste discohits uit de 80’s en 90’s.

Om bij te komen van de overvolle zaterdag, plof je zondag gewoon neer in de achtertuin van Wim-Lex. Want ik had het nog niet genoemd, maar dit weekend vieren we ook nog eens de natuur tijdens het Fête de la Nature. En op zondagmiddag doen we dat in de Paleistuin tijdens Picnique Royale! Live muziek, dansjes en heerlijke hapjes. Maar: je eigen picknick verzorgen mag natuurlijk ook. Vergeet vooral je kleedje niet. Er zijn trouwens nog veel meer activiteiten in het kader van dit natuurfeest. Wat denk je van een wandeling over de Zandmotor, of de optredens bij één van de natuurpodia? Check dus snel de site voor het volledige programma: www.fetedelanature.nl en selecteer even ‘Den Haag’ bij stad.

Laat je inspireren dit weekend!