Met die aanhoudende fijne temperaturen lijkt het soms nog steeds wel zomervakantie. Maar toen knipperde ik twee keer met mijn ogen en bleek de herfstvakantie opeens alweer voor de deur te staan! Aankomend weekend is er aan evenementjes voor kinderen dan ook zeker geen gebrek. Toch kun je als volwassene ook je hart ophalen en gewoon weer even doen alsof je weer 12 jaar bent. Dames, laat je kerels dus maar lekker ravotten met de kids, zodat jij uit deze heerlijke #haagseschatten weekendtips de ultieme borreltips kunt halen.

VRIJDAG
De start van de herfstvakantie in Den Haag, betekent de start van festival De Betovering. Met ruim 550 voorstellingen en workshops is dit internationale kunstfestival voor kinderen van 2 t/m 12 jaar een echt begrip geworden. Bekijk de veelzijdige programmering en stap natuurlijk even binnen bij één van onze nieuwste Haagse schatten: Het Filmhuis!

Vandaag is waarschijnlijk de laatste lekkere zonnige dag van deze #indiansummer, die met haar gouden gloed, onze mooie stad nog even goed heeft belicht. Hoe tof is het dan om met deze mooie gouden gloed van de fantastische zomer die we hebben gehad, eens de ijzers onder te binden en de zomer te combineren met de aankomende winter. Je kunt namelijk aan het Anna van Buerenplein – ook wel dé achterkant van Centraal Station genoemd – van 15 oktober t/m 11 november schaatsen! Hoe bizar is dat, schaatsen met zomerse temperaturen! Alle mama’s kunnen dan lekker met een wijntje het terras op bij Mingle Mush, terwijl paps op het ijs rond glijdt.

Vanavond staat er van 19.00 – 20.30 uur iets spannends op de planning bij het Binnenhof. Je ontdekt er verrassende verhalen over deze historische plek tijdens de avondrondleiding ‘Politieke Moorden’ van ProDemos, over politieke moord en doodslag uit het verre en meer recente verleden. Zo leer je een hele andere kant kennen van ons politieke centrum. Uiteraard eindigt onze avond niet om 20:30 uur, dus gaan wij na deze rondleiding de schrik wegdrinken tijden de Popquiz in het Paardcafé. Komt die nutteloze muziekkennis van mij toch nog eens van pas. Go George Michael!

ZATERDAG
Mocht je zoontje of dochtertje van een jaar of 8 nu nóg steeds geen beroep hebben gekozen (je kunt tegenwoordig niet vroeg genoeg beginnen), dan zou ik zeker even een bezoekje brengen aan het Generation Discover Festival op het Malieveld. Grote kans dat je kind een beroemde wetenschapper wordt na het zien van alles wat zich hier aan technologie, innovatie en wetenschappelijke activiteiten heeft verzameld.

Zin in een lekker lui dagje waarop je anderen vooral heel moe ziet worden? Struin dan af naar het Scheveningse strand waar vandaag het NK Kiteboarden plaatsvindt. Natuurlijk combineer je dit bezoekje lekker met een bakkie bij een van onze twee favoriete strandtenten die het hele jaar blijven staan: Aloha surf of Hart Beach. Meer zin in iets cultureels vandaag? Dan is de voorstelling ‘Een Avondje Armoede’ in de Lourdeskerk in Scheveningen een echte aanrader! Theater met een lekkere dikke vette knipoog van de Firma Mes, wij houden ervan. Grijp nú je kans, het begint om 20:30 uur.

Iets bijzonders wat ik zeker ook zelf ga doen dit weekend is naar Holland Spoor om de Koninklijke wachtkamer te bezoeken. Deze wachtkamer met een gouden randje, is maar zelden open voor publiek. Mocht je nou niet in de gelegenheid zijn vandaag, dan heb je eind november én eind december ook nog een kans!

ZONDAG
Zondag kun je lekker creatief aan de slag met het ontwerpen van je eigen leren clutch Bij Priester! Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus kijk snel of je nog een plekje kunt bemachtigen! Je leert er alles over het gebruik van leer dat gerecycled wordt uit jassen, banken & stoelen. Daarna ga je aan de slag met het ontwerpen en creëren van je clutch, die je na afloop natuurlijk trots mee naar huis neemt!

Je weekend lekker relaxed afsluiten, dat doe je tijdens de Capriole Music Sessie. Smul van de lekkerste gerechten van de nieuwe kaart met fijne live muziek op de achtergrond. Geniet van soulvolle klassiekers en laid-back popsongs. Fijner kun je het weekend niet afsluiten!

Enjoy!