Niet te geloven dat ik vorige week nog in een hempje zat te lezen aan de Spaanse Costa del Sol. Vanochtend vertelde Jan de Hoop dat het deze maand bibberen geblazen is, dus daar werd ik ook niet echt vrolijker van. Eenmaal home sweet home heb ik gelukkig wel wat leuks in het vooruitzicht: weer een weekend vol leuke activiteiten! De leukste dingen heb ik voor je samengevat in deze #haagseschatten Friyay.

Hele weekend

Met dit grauwe weer (en dat wordt de komende tijd helaas niet beter) kan je huis vast wat kleur gebruiken. No worries: Haagse schat Filya heeft dit hele weekend een Vintage & plants sale! Geloof me, je gaat niet met lege handen naar huis. En als je er toch bent, ik heb zojuist de nieuwe koffie special geprobeerd! De beetroot latte is echt een aanrader. Wat werkt nou beter voor je humeur dan een knalroze koffie?

Als je huis en jijzelf weer opgefleurd zijn, ga je met de kinders dit weekend naar het Taartrovers Film Festival // Den Haag // 3 feb – 4 feb 2018 in het Filmhuis Den Haag! Met het thema “Lettersoep & Prentenkoek” brengen de Taartrovers een ode aan het kinderboek (wat een heerlijke zin). Er is van alles te doen, te ontdekken, te onderzoeken en te maken. Oh ja, op zaterdag is de feestelijke opening met het kinderboekenbal. Kom jij ook verkleed als je favoriete personage?

Zaterdag

Als jouw kindje nog niet helemaal in de Taartroversleeftijd is, heb ik een bijzondere tip voor je. Misschien is de Ik neem je mee door Den Haag! Draagwandeling namelijk wel iets leuks om te proberen! Draagexpert Marloes neemt je dit keer mee naar het prachtige Landgoed Ockenburg en staat om 10:00 uur klaar voor al je vragen over het dragen.

’s Ochtends nog niet zo te porren voor een wandeling? Kom dan lekker opstarten met de geur van vers gebrande koffie bij koffiebranderij BOON. Om 11:00 uur vindt hier een openbare workshop koffiebranden plaats. En natuurlijk neem je een zakje bonen van Haagse schat Roast Factory mee naar huis. Jammie!

Zondag

Wie zegt dat bingo alleen voor bejaarden is? ALOHA SURF organiseert in samenwerking met MadNes Festival de Aloha presenteert: Bingo met MadNes prijzen. Gratis entree, superleuke prijzen en live muziek. Wat wil je nog meer? Uh, de daghap natuurlijk! (Wel even reserveren).

Mhmmm, good memories aan vorige week… La Tapa organiseert II Contest of Paellas at La tapa. Torenstraat, 82.  Ben jij een paella-masterchef? Of – zoals ik – een masterproever? La Tapa daagt je uit om je eigen paella te maken (en te natuurlijk te winnen) of andermans creaties te komen beoordelen. I know, superzware opgave… Bovendien zijn er, naar Spaans gebruik, natuurlijk genoeg andere versnaperingen. En wijn. En all you can drink sangría. Moet ik doorgaan?

Bonus van de week

Sí, ik ga nog even door in het Spaanse. Niet per se voor in het weekend, maar zeker wel een aanrader. Het bijzondere Baskisch geïnspireerde restaurant en tevens Haagse schat Etxea heeft een heerlijk driegangendiner opgesteld. Ik weet niet hoe jullie dat zien, maar ik ben echt super benieuwd naar het dessert van popcorn ijs, gezouten pinda, krokant van kippenhuid en olijfolie!

¡Hasta luego!