De werkweek is weer bijna ten einde, het weekend weer bijna in zicht. En ook al wordt dat weekend net iets minder tropisch dan de afgelopen weken, het blijft droog en da’s maar goed ook. Want nadat we vorige week al een voorproefje kregen op het festivalseizoen, barst ook dit weekend Den Haag bijna uit haar voegen van de toffe evenementen. De allerleukste lees je natuurlijk in deze Friyay boordevol #haagseschatten weekendtips!

Je vrijdagmiddagborrel drink je straks in stijl op het mooie Lange Voorhout, daar vindt vanaf vanmiddag 16.00 uur maar liefst 4 dagen lang Rrrollend Den Haag plaats. Foodtrucks, barretjes, live optredens en een boel gezelligheid zijn gegarandeerd! Even ontsnappen uit de drukte? Loop dan vooral ook even door naar het fijne terras van Martes aan de Hooigracht, dan weet je zeker dat je in de vakantiesferen komt.

Op zaterdag moet je sowieso (ja er staat moet) naar het Zeeheldenkwartier! Daar staat de 5e editie van Proef de Wijk op het programma. Het Prins Hendrikplein wordt ’s middags en ’s avonds omgetoverd tot een gigantisch openluchtrestaurant waar alle lunchrooms en restaurants uit het ‘Zeehelden’ hun meest befaamde gerechten serveren. Een waar feestje voor je smaakpapillen dus! Natuurlijk zijn onze Haagse schatten BijClarence en de Sushismeisjes van de partij. Maar met je statiegeld bord, waardoor geen troep op straat, onder je arm kun je o.a. ook proeven bij schatten die wij stiekem al het vizier hebben: Karsten & Kuiper, Pas du Poespas en wijnbar Nomad. Echt mensen, hier moet je bij zijn! Kun je zaterdag niet? Bemachtig dan zondagochtend een plaatsje tijdens het unieke Pinkster aanschuifontbijt! Vergeet je bord, beker en bestek net. Enne, het motto is sharing is caring, dus verras jouw tafelgenoten vooral met je huisgemaakte culinaire hoogstandjes, of bammetjes met kaas natuurlijk.

Een ander typisch Haags evenement deze zaterdag, en lang niet bij iedereen bekend, is Kaderock! Een intiem festivalletje dat bekend staat als een waar Haags (muziek)feest. Een festival die de naam van Den Haag als Rockstad eer aan doet. Het festival vindt plaats in en rondom muziekcafé Musicon, waar menig Haags bandje ooit ontdekt is.

Op zondag waan je je weer in die heerlijke Franse sferen tijdens de Le Marie Marché Markt die ditmaal op het Plein neerstrijkt. Met Franse chansons op de achtergrond en een glas cider in je hand, struin je langs de mooiste (food)kramen, proef je van de vele delicatessen en geniet je van de passievolle ondernemers. De markt staat er trouwens op zaterdag en zondag, dus voldoende tijd voor een bezoekje dit weekend!

En omdat het weekend ook deze week weer een dagje langer duurt, kun je op maandag nog genieten van de Salt Market op de boulevard van Scheveningen. Ditmaal ter hoogte van strandtent The Fat Mermaid, ook een aanrader trouwens! Wat je op de markt vindt? Hippe kleding, mooie meubels, fijne accessoires en ook hier, we moeten natuurlijk wel een beetje in de stemming blijven, foodcourts en chille muziekjes! Lekker ontspannen kan trouwens ook tijdens de aangeboden yoga lessen. Oh en haal vooral een (h)eerlijk bakkie bij Haagse schat Roast Factory.

Maar op Scheveningen is er dit weekend meer te doen. Vrijdagmiddag start daar namelijk de derde editie van Pro Free Style. Voor het eerst op het strand, voor het eerst 4 dagen lang! The Hague Beach Stadium is de vette locatie en toffe tricks zijn verzekerd. Freerunning, BMX, mountainbikes en de World Cup Skateboarding staan onder andere op het programma. Check vooral de site voor de gehele programmering.

Proef Den Haag dit weekend, het zal zeker smaken!