Het weer is inmiddels een beetje een standaard onderwerp geworden in de Friyay intro, maar ik bedoel, deze kou is toch ook gewoon niet normaal?! Gelukkig betekende de kleine ijstijd van deze week niet alleen maar narigheid. Voor de lucky bastards met vakantie kon de timing niet beter! Overal kwamen de schaatsen uit het vet en de koek en zopie waren niet aan te slepen. Vanaf vandaag gaan de temperaturen weer de plus in dus draai, nu het nog kan, een paar pirouetjes en geniet van een lekkere kom snert! En als je liever gewoon met beide benen op het vasteland staat, is er natuurlijk ook genoeg te doen in de stad. De leukste events van dit weekend heb ik voor je samengevat in de #haagseschatten Friyay van deze week!

VRIJDAG

Begin je weekend cultureel verantwoord! En dat is natuurlijk een behoorlijk vrij interpretabel begrip. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een avondje wat te leren over wijn. Dat laat je je toch geen twee keer zeggen! Bij De filosoof is vanavond een Wine tasting: Georgia, Croatia and Montenegro. Klinkt goed? Er zijn maar 18 plekken beschikbaar, wees er dus snel bij!

Gaar na deze drukke week werken of schaatsen? Dan kan het natuurlijk best dat je geen puf meer hebt voor een intellectuele vrijdagavond. Gelukkig hoef je – mag ik hopen – niet na te denken over de vraag of je zin hebt in Karaoke! bij De gekke geit. Lijkt me een no-brainer toch? Dus vergeet je stem niet en vraag jouw lievelings hitjes aan bij Karaoke koning Patrick!

ZATERDAG

Uitslapen is er deze zaterdag niet bij. En thuisblijven ook niet. Haagse schat Urban Farmers organiseert elke eerste zaterdag van de maand de BackToLocal markt. Op het dak (don’t worry, het is er lekker warm) staat een marktje van lokale ondernemers. Goed moment om bijvoorbeeld je Haagse (EIBER) biertjes of HaagseZwam paddenstoelen aan te schaffen toch?

Net zoals je bij Urban Farmers superleuke rondleidingen door de stadsboerderij kan doen, kan dat ook bij HaagseZwam. Tijdens Rondleiding HaagseZwam om 10:00 uur krijg je te zien hoe zij heerlijke paddenstoelen  kweken op echt Haags koffiedik. Wel even aanmelden via de site!

Ken je Doors Open Female Hub al? Best een kans van niet want ze zijn pas vanaf januari open. En dat wordt deze zaterdag gevierd tijdens de Opening & Open Dag Doors Open Female Hub! Het is een co-working & co-learning concept voor ambitieuze, ondernemende en inspirerende vrouwen. Klinkt als iets waar jij wel tussen zou passen? Tussen 12:00 en 16:00 uur kan je een kijkje nemen om kennis te maken met het concept en iedereen die er zit. Ook hiervoor geldt even aanmelden via Facebook!

C’est très bien: dit weekend haalt Haagse schat Le Marie Marché weer een stukje Frankrijk naar het Plein! Geniet van een overvloed aan heerlijke hapjes, drankjes en live muziek terwijl je de mooiste eco-producten shopt. Ennn, dat doe je natuurlijk met je Haagse schatten cadeaubon want die kan je hier ook inleveren!

ZONDAG

Het zou zomaar kunnen dat je deze vakantie (of al eerder) lekker aan de knutsel bent geslagen. Of je had het idee om ermee te beginnen, maar je hebt gewoon de ruimte of materialen er niet voor. Het kersverse Everything & nowhere heeft dé oplossing. Tijdens het maandelijkse DIY Cafe kan je hier gezellig komen naaien en knutselen met anderen DIY-ers. Ook staan Lieve en Babiche voor je klaar om je te helpen als dat dat nodig is. Ik had nog geen onafgemaakte naaiprojectjes, maar ik heb nu wel helemaal zin om iets te beginnen! Jij ook? Schrijf je dan in!

Ik hoef het al bijna niet meer te schrijven maar ik doe het lekker toch. Inmiddels weet je waarschijnlijk wel dat er bij Haagse schatten Brasserie Ock en Capriole Café live muziek op zondag is. Desalniettemin blijven Live op Zondag met Forever Young en Live Muziek in Capriole Café aanraders. Er is immers geen betere manier om je weekend af te sluiten!

Extra leuk: Capriole Café houdt er rekening mee dat papa en mama in de vakantie even lekker uit eten willen. En natuurlijk is dat het gezelligst met z’n allen! Daarom hebben ze dit weekend nog het Kids Menu Voorjaarsvakantie waar de kids voor een kinderprijsje een kinder-driegangen menu kunnen smikkelen! Is dat niet feestelijk?

BONUS VAN DE WEEK

Storks 070 presenteert tijdens het Storks Instores 2018 festival nieuwe en unieke parels in Den Haag. De komende drie maanden worden er elk weekend unieke locaties omgetoverd tot pop-up podiums voor Haags talent uit de muziek-, kunst- en designwereld. Dit weekend staat op de planning: Storks Instores 2018: The Rodeo Roses (De Passage) op zaterdag en Storks Instores 2018: James Burki (The Golden Stork). Op de Facebookpagina’s staat meer informatie over de locaties en artiesten. Wist je bijvoorbeeld dat de Passage het oudste nog bestaande winkelcentrum van Nederland én UNESCO monument is?

Ohja ennuh, pas op met wakken en geniet van je weekend!