Ik werd gister en vandaag al een paar keer gebeld: ‘Is er nog iets dat ik absoluut niet mag missen dit weekend in ’t Haagse?’ Zo te horen staan jullie te popelen om er dit weekend op uit te gaan. En dat is maar goed ook, want Den Haag heeft veel leuks voor jullie in petto. Daarom ook deze week weer een selectie van de leukste #haagseschatten weekendtips in onze Friyay!

VRIJDAG
Het kan je haast niet ontgaan zijn: vanavond luid je tijdens het BonFire Beach Fest de officiële start van het Haagse strandseizoen in. Wat je kan verwachten? Zomerse temperaturen, openingsfeestjes van strandtenten en vuurwerk, veel vuurwerk! En dan niet zoals de vuurwerkshows in augustus. Nee, dit keer nemen Franse vuurtovenaars je mee in een sprookjesachtige, poëtische wereld en zetten ze de Haagse kust in vuur en vlam. Waar waag jij vanavond een dansje?

Natuurlijk geen Friyay zonder vrimibo tips. Ditmaal twee fijne tips voor vrijdagmiddagborrels op grote hoogte. Gewoon omdat dakfeestjes nou eenmaal altijd de leukste zijn! Luid je weekend in met de deuntjes van Haagse Boy Boogie tijdens de BleyMiBo, of kom naar de Rooftopnight van Urban Farmers. Geniet op dit favo plekje van live muziek, het prachtige uitzicht over verlicht Den Haag, Haagse biertjes en de lekkerste lokale happen.

ZATERDAG
Vandaag wordt een lekker sportief dagje! Tijdens de Ock run wordt er gerend door het mooie landgoed Ockenburgh. Geen startbewijs weten te bemachtigen? Aanmoedigen op dit mooie landgoed en daarna een drankje bij Brasserie Ock is zeker ook geen straf.

Wil je wat doen aan je stijfheid? Geef je dan op voor een heerlijke MELT workshop! Een workshop bij K’dans die ervoor zorgt dat je met een totaal ontspannen nek en schouders het mooie pandje weer verlaat. Treat yourself en meld je snel aan!

Ook op het strand wordt aan de actievelingen gedacht. Wat denk je van een toffe Surf, Skate & Music session bij The Shore, waar je mee kan doen met een workshop kampvuur muziek maken of natuurlijk een gave skate sessie? De morning surf session zit al helemaal vol, maar gelukkig kan je daarvoor ook bij de buren terecht! Neem een lesje bij Aloha, of kom naar de Hart Beach Surfschool Open: waarbij je de hele dag clinics kunt volgen, de surfsport kunt ontdekken en gegarandeerd veel plezier hebt!

’s Avonds is het feest voor alle jazzfanaten! Een gratis Jazzfeestje in de verscholen kroeg Syndicaat. Cool funky jazz Fazzz, klinkt mij als muziek in de oren, wat jij?

ZONDAG
Op zondag gaat bij mij de chillmodus aan. Ik ga lekker genieten bij mijn favoriete strandpaviljoen Zuid tijdens het ZUID Lentefeest. Lekkere dingen proeven op de Zuid food market, een kek zomeroutfitje scoren op de Kleremarkt en genieten van fijne deuntjes van DJ Ome Steef die weer klaar staat met een krat vol zonnige platen! Heerlijk!

Wil je zelf graag een plaatje scoren? Dan moet je vandaag bij The Hague Record Fair #5 at The Grey Space zijn. Daar organiseert Espresso Records weer een knaller van een record fair, dit keer in het bijzondere grijze pand vlak achter de Grote Markt. De hele dag draaien DJ’s de fijnste platen terwijl jij jouw verzameling aan het uitbreiden bent. Geloof me, je gaat niet met lege handen naar huis!

SPECIAAL VOOR KLAUTERAARS:
Een toffe tip voor waaghalzen vanaf zeven jaar! Zaterdag kan je boomklimmen met de Haagse Boomtoppers. Zij zetten zaterdag in zandspeeltuin Scheveningse Bosjes twee routes uit waarbij je (veilig gezekerd) heel hoog de boom in kan! Hoe gaaf is dat!

Geniet van het zonnige weekend!