Waar ik de vorige keer nog lichtelijk pessimistisch was over een mooie nazomer, neem ik nu al mijn woorden terug. Wat een heerlijk weer hebben we deze week gehad! De biertafels waren niet aan te slepen want heel Nederland rukte nog even op de valreep uit naar Scheveningen. Voor degenen die vakantie hadden: you lucky bastards. Nog even een laatste Noordzeeduik gewaagd of met de kids metzonderjas kastanjes gezocht? Sluit deze prachtige week nog even goed af met de #Haagseschatten weekendtips in deze Friyay! 

Zelf kijk ik er al weken naar uit: het moment dat niet alleen de blaadjes maar ook de taps amber kleuren. Het bock en herfstbierenseizoen is weer aangebroken! Vrijdag vieren Café Restaurant Rootz en de Grote Markt Den Haag dit prachtige seizoen samen met 30 gepassioneerde brouwers. Laat tijdens de Haagse Biermarkt – Herfstbierfestival je kristallen proefglas vullen en ontdek welk van de 100+ speciaalbieren jouw perfect match is!

Alvast een handige tip voor een geslaagd weekend: begin vrijdag op tijd met de bockjes en maak het niet te laat, want je zult je energie zaterdag nog nodig hebben. Woensdag schreven we er al uitgebreid over: het superleuke en muzikale Bouck’s Festival in de Boekhorststraat mag je niet missen!

Hierna wil de organisatie van de Museumnacht je – ik citeer – “cultureel kietelen, bovengemiddeld laten genieten en je brein met inspiratie beschieten”. Je koopt van tevoren een ticket op de site en daarmee kan je overal in en mag je gebruik maken van de pendeldiensten. Er staat te veel leuks op de planning om op te noemen dus hierbij een kleine greep uit het programma.

Tijdens de Museumnacht in het Haags Historisch Museum struin je over een 18e-eeuwse Haagse kermis, compleet met waarzegsters en freaky objecten op sterk water. Bij de Museumnacht in het Mauritshuis & Galerij Prins Willem V ontdek je je schildertalent, volg je minicolleges van gepassioneerde sprekers, doe je een Escape Box en verwonder je je over het exotische rariteitenkabinet van Prins Willem V. Met het thema ‘A Freak Like Me’ zit je natuurlijk helemaal goed tijdens de Museumnacht in de Gevangenpoort. Hier volg je een spannende tour door de eeuwenoude cellen, luister je naar bloedstollende verhalen bij een storyteller. Na afloop laat je een heuse mugshot van jezelf maken. Ohja en niet dat overtuiging hier nodig is, maar de hele avond wordt er ook nog warme choco uitgedeeld!

Om van de schrik te bekomen, trek je de stoute schoenen aan. Of liever gezegd, de stoute rollerskates. Zwier tijdens de Museumnacht: RollerskateDisco in het Atrium Den Haag en laat burgemeester Krikke maar eens zien hoe jij rollt! Even uitpuffen van de disco doe je in de Museumnacht Den Haag: Open Air Cinema. Hier kijk je naar een verzameling zeldzame films en tv-fragmenten uit de jaren ’60 die laten zien hoe er toentertijd werd gekeken naar de toekomst. Sluit je avond swingend af tijdens de afterparty: Haagse Pop Nach // Eindfeest Haagse Pop Week in Paard van Troje!

Na zo’n drukke zaterdag (en misschien vakantie) is zondag de laatste dag om het rustig aan doen. Stap op de fiets en maak een mooie herfstwandeling over landgoed Ockenburgh! Zorg dat je om vier uur bij Haagse schat Ock bent want hier zal Live op zondag met Triopiel plaatsvinden. Deze jazzy tunes doen de aansluitende daghap waarschijnlijk nog beter smaken!

In welk herfstbiertje heb jij jouw nieuwe liefde gevonden? Ben je cultureel gekieteld? Of denk jij Hollands Next Mugshot Model te zijn? Let us know!