Het aftellen mag officieel beginnen, nog slechts een paar (werk)uurtjes totdat we het weekend weer inluiden! Natuurlijk zochten we ook deze week weer de allerleukste en origineelste #haagseschatten weekendtips voor je bij elkaar. Zit je klaar voor de Friyay van deze week?

Onze trouwe lezers weten dat wij het weekend het liefste inluiden met een goede borrel. Gelukkig is de keuze daarin ook vandaag weer reuze! Begin je weekend bijvoorbeeld bij het gister door mij ontdekte Pan y Vino aan het Spui met goede wijnen en heerlijke happen, of bezoek onze favoriet La Basque nog eenmaal voordat ze na vanavond (snik!) de zaak overhandigen aan een nieuwe eigenaar. Meer zin in de voetjes van de vloer? Dan is de eerste editie van Friday Drinks en DJ bij Cortenaer iets voor jou! Of weet je wat ook leuk is: de opening van de expositie ‘Forever Patat’ in de Dapp Frietwinkel Den Haag. Daar exposeert Marilou betaalbare prints uit deze nieuwe serie. De opening vindt om 21.00 uur plaats, maar vanaf half 9 ben je welkom zodat je eerst nog een lekker frietje kunt halen!

Eens iets nieuws proberen zaterdagmiddag? Meld je dan aan voor de ‘blote voeten wandeling’ in Meijendel. Ons lichaam is ooit ontworpen om te overleven in het wild, maar tegenwoordig zitten we oneindig op een stoel, rijden we overal met de auto naartoe en dragen we schoenen die onze voeten blijkbaar ontzettend lui maken. Dat kan anders vindt Linde van Natuurlijk Gezond. Zij organiseert deze bijzondere wandeling. Wie durft? Wel zin om te wandelen, maar houd je liever je schoenen aan? Dan is de rondleiding door Landgoed Ockenburg misschien meer iets voor jou. Historisch Ockenburgh (SGHO) organiseert, in samenwerking met de Stichting Militaire Erehof ’s-Gravenhage, rondleidingen op en rond het landgoed Ockenburgh. Tijdens de rondleidingen wordt op vele plekken stilgestaan die tijdens de Duitse invasie in mei 1940 een belangrijke rol hebben gespeeld. Een uniek kijkje in de geschiedenis en deelname is ook nog eens gratis. Meld je wel even aan van te voren. Natuurlijk sluit je de wandeling ontspannen af met een hapje en drankje bij Haagse schat Kasserie Ock.

Op zaterdagavond eens niet op stap, maar lekker filosoferen? Dan moet je aan het Constant Rebecqueplein zijn. De drie culturele instellingen: Nest, De Elektriciteitsfabriek en Zaal 3 openen hun deuren voor de Nacht van de Filosofie Den Haag. Een onderdeel van de landelijke maand van de filosofie, met als thema dit jaar: rust. Een middag en avond vol lezingen, workshops en interessante jonge en gerenommeerde filosofen aan het woord. Check het volledige programma op de site!

Wij kijken nu al reikhalzend uit naar zondagmiddag. Dan vindt het Lentefeest weer plaats bij Haagse schat Strandpaviljoen Zuid. De officiele opening van het nieuwe strandseizoen! Metvdit jaar een nieuw concept: de Neighbourgoodsmarket. Maak er kennis met lokale leveranciers, proef van al hun lekkers, shop op de Klerenmarkt en geniet van de gezellige deuntjes. En neem vooral ook je kleintjes mee, die vermaken zich namelijk uitstekend bij de speciale kids kookclub en kidscorner. Ideaal toch?

Wil je dit weekend trouwens van het centrum naar Scheveningen? Dan raden we je de Tourist Tram aan. Een Hop-on Hop-off verbinding tussen stad en strand met historische trams uit de jaren ’50. En da’s heus niet alleen leuk voor toeristen! De Tourist Tram rijdt van 8 april tot en met 1 oktober in de weekenden elk half uur tussen 10.00 en 17.30 uur van de Haagse binnenstad naar het Scheveningse strand.

Geniet van je weekend!