En toen was het ‘ineens’ bijna kerst. Het is toch ongelooflijk hoe hard de tijd vliegt. Zou dat komen omdat er zoveel leuks te doen is in Den Haag en ik mij daarom altijd begeef op een of ander evenement of alweer onderweg ben naar het volgende? Mij hoor je niet klagen hoor. Zo voor vlak voordat de kerstdagen écht hun intrede doen, hobbel ik dit weekend dus ook weer gezellig langs een aantal fijne plekken in het Haagse. Dat wil jij ook vast, dus hierbij mijn Friyay vol #haagseschatten weekendtips!

VRIJDAG

Als je vorig weekend of afgelopen week nog niet geweest bent, krijg je dit weekend een laatste kans. De mooiste, gezelligste, origineelste kerstmarkt van Nederland vind je uiteraard in Den Haag: de Royal Christmas Fair op het Lange Voorhout. Tot 23 december 21.00 uur kun je hier terecht voor kerstcadeautjes, glühwein en een meet-and-greet met de enige echte Kerstman. Maar deze vrijdag is er nog iets extra leuks te doen: Foute Kersttruien Yoga. Dit verzin je toch niet?! In samenwerking met Hidden Gym organiseert de Royal Christmas Fair deze gratis yogales… in een foute kersttrui dus. Dus trek die maffe kersttrui aan, yogamat onder je arm en dan zie ik je daar om 17.00 uur in de (Christmas) tree pose.

Waar ook een heerlijke kerstsfeer zal hangen deze vrijdagavond is in de winkel van één van onze favoriete Haagse schatten: Van Domburg Textiel. Als je houdt van mooie stoffen moet je hier zijn, een waar paradijs voor de textielliefhebber. Maar vanavond vanaf 18.00 uur organiseren ze de Van Domburg Christmas Shopping & Glühwein Night. Leuke kortingen en een kerstworkshop en dat alles onder het genot van een lekker kerstmuziekje en dito glas glühwein. Hier ga je gegarandeerd met iets leuks de deur uit!

ZATERDAG

Voordat je kerstdagen-lang gaat tafelen, bankhangen en de enige beweging die je gaat hebben die van het brengen van het glas of de vork naar je mond is. Zou ik je het volgende willen adviseren: ga deze zaterdag nog even naar beweegstudio K’dans. Hier organiseren ze de MELT pre Christmas treat. De MELT methode helpt je met eenvoudige oefeningen je chronische pijn of stijfheid te verminderen. Deze keer: rehydrate, release and strengthen. Lekker soepel die Kerst in na deze workshop dus!

Heb je nog geen kerstoutfit gescoord, maar zijn je centen op? Ga dan deze zaterdag naar de Xmas Clothing Swap by Heet Strijken in PIP Den Haag. Van 14.00-19.00 uur kun je onder het motto ‘One’s Trash, Another’s Treasure’ kleding komen ruilen voor de feestdagen. En mocht je toch nog een klein tegoed op je bank hebben staan, er is ook een kleine selectie vintage feestkleding te koop.

ZONDAG

Heb je nog niet al je kerstcadeautjes op orde en zoek je iets unieks voor je (schoon)zusje, je mama of liefste vriendin? Dan moet je vandaag naar Bij Priester voor de workshop Maak je eigen clutch. Onder het genot van een hapje en drankje maak je hier in een paar uurtjes tijd, onder begeleiding, van gerecycled leer, je eigen clutch. Als als ‘ie nu écht te mooi is, hou je ‘m gewoon lekker zelf.

Het pre Kerst weekend sluit je vandaag af met een knal, om 18.00 uur kun je in Scheveningen terecht voor het Winter Vuurwerk Scheveningen. Ga ter hoogte van het Kurhaus op de boulevard of op het strand staan en laat je betoveren door deze kleurrijke vuurwerkshow. Na afloop doe je een hapje en drankje bij Hart Beach en ga je helemaal voldaan en ontspannen de Kerstdagen tegemoet.

Een liefdesvolle Kerst gewenst!