Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar wij verkeren in een permanente staat van euforische vakantiestemming. Het heerlijke zonnetje, alle fantastische evenementen en de nieuwe zaakjes die we hebben mogen bezoeken. We lopen gewoon even op wolken. Anyhow, wij kijken dus ook alweer sinds maandag uit naar dit weekend, want er is weer zoveel leuks te doen! In deze Friyay alvast de beste #haagseschatten weekendtips om ook jullie in deze heerlijke stemming te brengen.

Het vraagt om wat doorzettingsvermogen, maar daarna ben je wel helemaal zen, ontspannen en voldaan. En kun je met frisse energie het weekend tegemoet treden. Elke vrijdagmorgen om 9.00 uur kun je bij de Waterkant meedoen met een vinyasa yoga les. Je hoeft je alleen even aan te melden en dan ben je ready to go. Kun je écht niet op vrijdag ochtend? Niet getreurd yoga is booming en kun je dit weekend op verschillende plekken en tijdstippen doen. Geen excuus mogelijk dus! Op zaterdag ochtend kun je ook terecht bij Beachclub at Sea voor BeachYoga Kijkduin door onze Haagse schat Esther van 100% Yoga. Ook is er op zaterdag zelfs een hele yoga dag inclusief gezonde hapjes via Yogaseads. Een mini retraite dichtbij huis en voor weinig. Klinkt niet verkeerd toch?
Doe je zaterdag liever wat anders leuks uit deze Friyay, dan sluit je gewoon op zondag even aan bij de Beachyoga Scheveningen bij strandtent Aloha.

Ben je écht niet te porren voor wat lichamelijke inspanning? Dan is het misschien een goede optie om te kijken hoe anderen zich in het zweet werken! Dit hele weekend vindt het NK beachsoccer plaats in het The Hague Beach Stadium. Verschillende teams strijden daar in toernooi vorm om deze welbegeerde titel. Schuif lekker aan in het stadium om de teams aan te moedigen, de toegang is gratis. En als je daar dan toch bent, wip dan gelijk even langs bij strandtent The Shore voor één van de betere bakkies koffie op het strand. Een nieuwe Haagse schat waarover binnenkort meer!

Is sport echt helemaal niet aan jou besteed? Gelukkig is er dan ook nog keuze genoeg uit andere toffe dingen. Want ook aan eten, drinken en muziek is er dit weekend weer geen tekort. Zet die broeksriem maar alvast een standje losser. Begin je weekend bijvoorbeeld op de pier bij The lighthouse DJ collective. Hier worden lekkere plaatjes gedraaid en staat het bier al voor je koud. TGIF! Vervolgens kun je door naar het The Hague Food festival. Dit is het laatste weekend, dus mis het niet! Naast de culinaire hoogstandjes die al op verschillende plekken in Den Haag in het kader van dit festival te verkrijgen waren, wordt het festival dit weekend ook nog eens uitgebreid met een markt in het Huijgenspark. Dit is een waar feest voor je smaakpapillen, want je kunt hier allerlei lekkernijen proeven. Maar er is meer: een live kookshow, een barista wedstrijd en een boel speciale activiteiten voor kinderen. Loop vooral ook even binnen bij café de Kade daar vlakbij. Een spiksplinternieuwe tent waar wij direct fan van zijn (en meteen hebben binnengehaald als Haagse schat!). De eigenaren Sanne en Juan hebben al ruime horeca-ervaring, zijn super enthousiast en weten wel wat lekker eten is. De perfecte ingrediënten voor een geslaagd concept lijkt ons zo.

En nu we het toch over lekker eten hebben… Op de pier vindt ook weer het indoor foodtruck festival What the fork?! plaats. Het concept is ondertussen wel bekend, maar wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Standjes met de lekkerste hapjes en drankjes. Muzikale begeleiding én een mooi uitzicht. Helemaal niet slecht toch? Pak meteen even een rondje in het reuzenrad mee. Of, voor de echte waaghalzen onder ons, ga van de zip-line! Misschien wel een goed idee om dat te doen vóórdat je een hoop gegeten en gedronken hebt 😉

Heb je alle foodtrucks echt wel even gezien en snak je naar iets nieuws, maak dan op zaterdag een koninklijke rondrit in een koets. De tour rijdt de route die elk jaar door de gouden koets wordt gereden en de koetsier, die stijlvol gekleed is, vertelt je daar van alles bij. De tour start bij de haringkar voor het Binnenhof. Je moet wel even van tevoren tickets halen, verdere informatie hierover vind je hier.

We hebben het gezegd toch. Er is weer een hele hoop leuks te doen dit weekend… Wat gaat het worden?