Het is weer vrijdag, YAY! Benieuwd naar wat Den Haag te bieden heeft dit weekend? Lees de leukste Haagse schatten weekendtips hier in deze FRIYAY!

Het einde van de herfstvakantie is alweer in zicht. Wil je deze week met je kids goed afsluiten? Breng dan een bezoekje aan het schaatsfestijn op het Kastanjeplein. Met deze kleine kunstijsbaan vieren ze het honderdjarige bestaan van de gezellige Bomenbuurt. Dus ook voor iedereen die deze buurt nog niet kent, is dit zeker een bezoekje waard!

Nog een toffe plek om (opnieuw) te ontdekken is de Boekhorststraat. Deze straat bruist zaterdag tijdens het Bouck’s festival als nooit tevoren. Winkelpandjes transformeren tot unieke concertlocaties en de straat is het speelterrein van diverse straatartiesten. En weet je wat het leuke is, als je je vooraf aanmeld voor dit gratis muziekfestival, staat er een heerlijk koud EIBER biertje voor je klaar. Zo zijn onze Haagse schatten, hoe leuk!

Ook in een bekender stukje binnenstad is iets leuks te beleven. Op ’t welbekende Plein waan je je zaterdag én zondag tijdens Le Marie Marche in de dromerige sfeer van een Franse weekmarkt. Je scoort er naast brocante items, veel mooie producten om te proeven en mee naar huis te nemen in je ecologische-jute Marie Marché tas. Proost mee met een glas Cider, neem een overheerlijke oester van de The Oysterman of zeg ‘oui’ tegen fuet en brie van Kaas en Worst op Wielen! En om het sfeertje helemaal compleet te maken, speelt Abstractblond nog wat meeslepende chansons voor ons.

Zondag kan je er ook voor kiezen om lekker te wandelen met Maup. Ditmaal neemt hij je mee op paddenstoelenspeurtocht door het prachtige landgoed Clingendaal. Nu de herfst met al zijn regenbuien echt is aangebroken, schieten de paddenstoelen spreekwoordelijk uit de grond. Vliegenzwammen, Boleten, Stuifzwammen, Amanieten, Eekhoorntjesbrood en meer… dat belooft een bijzondere wandeling te worden.

Ben je meer van de zondagmiddagborrel? Dan moet je zeker meedoen met de enige echte Bokkentocht. Deze tocht brengt je langs zes fijne kroegen in de altijd gezellige Oude Molstraat. Geniet van een lekker bokbiertje en een heerlijk hapje bij Le Café, Momfer de Mol, Huppel the Pup,’t Hoekpandje, Het Proeflokaal en Café de oude mol. En wees gerust, deze tocht is niet alleen voor oude bokken! Iedereen is welkom, meld je om zeker te zijn van een plekje vooraf wel even aan bij De Huppel.

HAPPY FRIYAY!

Schaatsfestijn_haagseschattenLeMarieMarche_haagseschattenBoucksFestival_HaagseschattenPaddestoelenspeurtocht_haagseschatten