Heal the world, make it a better place, for you and for me, and the entire human race. Michael Jackson zong het al, en na de duurzame activiteiten in de FRIYAY van vorige week gaan we nu nog even door met de Internationale Dag van de Vrede dit weekend. Den Haag is niet voor niks het internationale podium van Vrede, Gerechtigdheid en Veiligheid. Lees snel waar de leukste #haagseschatten weekendtips jou dit weekend weer naartoe brengen!

VRIJDAG
Vergeet de Dam tot Dam-loop dit weekend, hier in Den Haag kun je jouw inner #fitgirl een plezier doen met de The Hague Peace Night Run. Nu kun je alleen op idealen niet overleven, dus laten we het weekend eens beginnen met een lekker hapje en een drankje. Er zijn verschillende food-festivals neergestreken in onze mooie stad deze zomer. Voor FoodTruck festival Rrrollend is Den Haag de laatste op de lijst van dit seizoen. Swing mee met de Jazzbandjes of waag een dansje bij de DJ, dit allemaal natuurlijk met veel lekkers binnen handbereik. Ben je hier al geweest in een andere stad of gewoon zin in iets anders? No problemo, vandaag is er ook een heerlijke VrijMiBo bij Hofhouse, waar je geniet van Beer & Bites door Roestig Blond!

ZATERDAG
We hebben een fantastische zomer gehad met fijne buitenactiviteiten. Deze heerlijke nazomer, met her en der een zonnetje, biedt gelukkig de ultieme mogelijkheid toch nog te genieten van een buitenbioscoop op een bijzondere plek: de tuin van het Vredespaleis. Het thema van dit Just Peace Festival is klimaatverandering.

Een andere, niet alledaagse activiteit, maar wel op een heerlijk mooie open plek, is het bewonderen van de Prinsjes Foto Tentoonstelling. Bekijk de politiek eens door een andere lens in het Atrium van het gemeentehuis.

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Dan is Dudok de plek waar je op zaterdagavond moet zijn. Wellicht niet de meest hippe spot van Den Haag, maar met hun tweemaandelijkse The Hague Laughs; Open Mic, Comedy Night lach je vanavond je buikspieren strak.

ZONDAG
Deze zondag zit bommetje vol met vredelievende activiteiten. Vaar mee met de Poëzierondvaart van The Hague Boat. Of verbeter de wereld door hergebruik en duurzaamheid. Wie zegt dat dit niet ook heel hip kan zijn? Je kunt vandaag namelijk lekker snuffelen tussen oude schatten op de Oh Oh Vintage & Local Treasures Market. Dit vindt plaats bij The Student Hotel aan de Hoefkade.

Dit hele weekend staat in het teken van de Vrede en daarom kun je vandaag een kijkje nemen op bijzondere plekken. Het ICC; International Criminal Court opent vandaag haar deuren voor publiek! Waar je vandaag ook binnen kunt kijken is bij drie internationale organisaties die de focus hebben op mensenrechten en veiligheid, in Het Nutshuis. Oh en trouwens, als je daar dan toch bent, ga dan gelijk langs bij Café Juni in de tuin van Het Nutshuis. Foodies als wij bestellen meestal de halve kaart en delen vervolgens alles. #sharingiscaring letterlijk en figuurlijk! Maak na deze heerlijke lunch een wandeling richting de Paleistuinen. Geen yoga deze keer in deze mooie stadse tuin maar de zesde editie van Peace in the Park. Geniet, ontmoet en beleef vrede door middel van workshops, kunst, muziek en meditatie.

Een weekend vol duurzame, eerlijke activiteiten met af en toe een zondige biologische bitterbal en biertje maken dat je zonder schuldgevoel je volgende werkweek kunt starten. Geniet nog even van de nazomer voor ons kikkerlandje de plantjes weer veelvuldig zal bewateren. Wij hebben er zin in, hopelijk jullie ook!