Met Spotify’s ‘Christmas Pop’ playlist aan en XL-pak zakdoekjes naast me probeer ik al snotterend wat te typen. Ik hoop dat jullie niet worden (of al zijn) geveld door alles wat nu heerst want ziek zijn met kerst is stom! Dit weekend gaan we dus – voor zo ver mogelijk – een beetje rustig aan doen. Er moet immers waarschijnlijk nog een hoop gebeuren qua kerstinkopen en voorbereidingen voor kerstavond deze zondag! De essentials voor dit weekend heb ik even voor je samengevat in deze #haagseschatten Friyay.

Als je vandaag geen kerstborrel op de planning hebt staan maar eigenlijk nog wel iets bijzonders wilt ondernemen, zijn er een paar opties. En nee, thuis op de bank zitten hoort daar niet bij. In onze winactie las je al iets over de voorstelling Marcel Harteveld – De Sneeuwengel. Vanavond speelt Marcel de sterren van de hemel in Theater PePijn dus komt dat zien! Verder kan je vanavond ook naar Haagse schat Bij Priester voor de gave X-mas Workshop :: maak je eigen Notebook cover & Keyring! Leuk kerstcadeautje misschien maar trust me, eenmaal klaar wil jij je eigen creatie echt niet meer weggeven! Meld je wel op tijd aan want er is beperkt plek.

Ben je al bij de Royal Christmas Fair 2017 op het Lange Voorhout geweest? Doen! Geniet van een gloeiwijntje of iets spannenders zoals een koffiecocktail terwijl je langs de 80 (!) kraampjes struint. Zaterdag is er in het Zeelheldenkwartier ook een kerstmarkt (Za. 23 dec. Kerstmarkt Piet Heinstraat). Hier vind je standjes van winkeliers en de Home Made Market en geniet je van live muziek van Espresso Records. Misschien vind je toch nog dat ene missende kerstcadeautje van je lijst!

Nu we het toch over dat ene missende kerstcadeautje hebben… Wist je dat onze cadeaubon het perfecte cadeautje is voor zowel die ene achternicht die je eigenlijk niet zo goed kent als je beste vriendinnetje die je het allerleukste cadeautje van Den Haag wil geven? Bestellingen via internet gaan misschien niet op tijd aankomen maar daar hebben wij een oplossing voor bedacht. Op de valreep kan je toch nog even het beste kerstcadeautje ever inslaan bij Haagse schatten Bar & Zo en Urban Farmers! Of geef ons even een mailtje of belletje, dan komen we de bon (in Den Haag) gewoon nog even op de fiets bij je langsbrengen!

Met alle reclames over de mooiste kerstcadeautjes en prachtigste diners die je om de oren vliegen, ligt er ontzettend veel druk op de feestdagen. Ik wil alleen graag even zeggen: boeiend als je je cadeautjes kwijt bent of een kalkoen verbrandt. Geniet van de tijd samen met de mensen van wie je houdt!