Pak je bucketlist er maar bij, want je kunt dit weekend heel wat dingen gaan afstrepen. Rennen in historische gebouwen waar het normaal niet mag, chillen met je vrienden in een openluchtbioscoop aan zee, een selfie maken met Melanie C. of naar de spectaculaire start van de finishweek van de Volvo Ocean Race. Kan allemaal! Dus lees snel verder en ontdek welke #haagseschatten tips uit deze FRIYAY matchen met jouw bucketlist!

VRIJDAG
Tenen in het zand, een drankje in je hand en gezellig met je vrienden een surf film kijken op een groot scherm… Klinkt als een goed begin van je weekend, toch? Hart Beach, dé surfspot in Scheveningen, schittert vanavond met een echte openluchtbioscoop. Komt dat zien, komt dat zien! (hadden we het gratis bier bij je pizza al genoemd?) Wil je liever kabbelend je weekend beginnen, dan is de bierproeverij van Eiber op een boot misschien wel iets voor jou. Deze keer in het Engels, speciaal voor de 50.000 expats die in Den Haag wonen. Ze komen niet allemaal hoor, maar gezellig wordt het zeker!

En mocht je niet tot zondag kunnen wachten: dit jaar wordt Parkpop groter dan ooit. Al op vrijdagavond kun je op en rondom de Grote Markt naar concerten kijken in Parkpop-stijl. Cheers!

ZATERDAG
Het blijft een muzikaal weekend, met op zaterdagavond een bijzonder (gratis) Tuinconcert bij Het Nutshuis in de Nutstuin. Vier muzikanten met een verschillende achtergrond slaan de handen ineen en spelen live een eigen geïmproviseerde soundtrack onder de David Lynch film Lost Highway. Uniek toch?

Parkpop Saturday Night: dit zou weleens de beste pre-party ooit kunnen worden. Voor het eerst barst op zaterdagavond het feest al los in het Zuiderpark, met niemand minder dan Kim Wilde, Clouseau, De Dijk, Melanie C. (ja, echt!) en 90’s NOW. Vergeet niet om een ticket te kopen!

ZONDAG
Watskeburt op zondag? De Jeugd van Tegenwoordig staat op Parkpop! En niet alleen zij, maar ook o.a. BLØF, DeWolff en The Fratellis komen spelen op het grootste gratis toegankelijke festival van Nederland. Daar móet je bij zijn!

Even klaar met al die muziek? Kom dan helemaal tot rust tijdens de BeachYoga & Breakfast van 100%YOGA op het strand van Scheveningen. Begint al om 09:00 uur, maar is mét uitgebreid ontbijtbuffet. Fijn, dan hoef jij alleen maar aan je yoga matje te denken. Vergeet niet om te reserveren. En natuurlijk blijf je daarna lekker in Scheveningen hangen voor de spectaculaire start van de finishweek van de Volvo Ocean Race! Naast de aankomst van de boten vanuit Gothenburg ontdek je in de Race Village wat er nog meer allemaal te beleven is de aankomende 8 dagen. Van gratis clinics beachvolleybal, suppen, golfen en powerkiten tot aan de supergave zeilclinic ‘Optimist on Tour’ voor kids tot 12 jaar! Bekijk het volledige programma op volvooceanracedenhaag.nl

En voor de hardlopers onder ons is de Urban Trail weer terug: eindelijk je kans om langs, over en dóór culturele en historische gebouwen in de stad te rennen. Welke trail ga jij lopen, 5 km of 10 km? Wacht niet te lang met inschrijven.

We zijn benieuwd welke #haagseschatten tips matchen met jouw bucketlist! Geniet van je weekend.