Yes! Wij doen even een klein vreugdedansje. Het schijnt dit weekend prachtig weer te worden en dan is er ook nog eens mega veel leuks te doen.
We
 kunnen dan ook niet wachten om het weekend officieel in te luiden. In deze Friyay alvast de leukste #haagseschatten weekendtips voor jou op een rijtje!

Het hele weekend vindt Rrrollend Den Haag weer plaats. Je weet wel, dat heerlijke feestje met foodtrucks waar je van alles een beetje kunt proeven. Dit keer zijn de keukens op wielen te vinden op het mooie Lange Voorhout. Ook als je buikje al goed gevuld is, is het trouwens de moeite waard om even langs te gaan. Er valt namelijk ook genoeg anders te zien, te horen en te beleven! Start jij er zo je vrijdagmiddagmiddagborrel?

Daarnaast kun je in de binnenstad nog meer vermaak vinden en wel het TodaysArt Festival. Tijdens dit festival worden unieke en speciale producties en optredens door artiesten uit de hele wereld gepresenteerd. En dat allemaal op bijzondere locaties en op een originele manier, supertof!

En aangezien één festival vandaag de dag natuurlijk niet meer genoeg, is er ook nog het Just Peace festival. Dit festival viert de internationale VN dag van de vrede. Het programma van het festival bestaat uit een mix van debat, podiumkunst, museale activiteiten, sport en muziek, waarbij het thema Vrede & Recht centraal staat. Zo kun je luisteren naar boeiende sprekers of een kijkje nemen bij internationale organisaties. Op zondag vindt in het kader van dit festival ook de Vredesloop plaats rondom het Vredespaleis. De hardlopers aanmoedigen is natuurlijk wel het minste wat je kunt doen! 😉

Op zondag is er een boel te beleven in de bijzondere Boekhorststraat. Het is dan Nationale Burendag en dat was voor deze multiculturele en bruisende straat een goede reden om eens lekker uit te pakken. Het evenement Wereldburen is het resultaat, we schreven er eerder deze week al een uitgebreide blog over.

Maar ook in Scheveningen hoef je je dit weekend zeker niet te vervelen! Het Vliegerfestival Scheveningen staat op het programma. Het grootste internationale vliegerevenement van Nederland. Hier zijn bijzondere vliegers uit de hele wereld te bewonderen. Een prachtig schouwspel om al die vliegers in verschillende kleuren, maten en vormen in de lucht te zien. Op zaterdagavond zijn er ook vliegers met lichtjes, dan kan niet anders dan een mooi spektakel geven. En als je dan toch al in de buurt bent, loop dan ook even langs het Kürhausplein voor de Summer of love Market. Alles staat daar in het teken van de jaren ’60. Dus trek je oude bloemenbroek maar uit de kast en tik er leuke koopjes op de kop!

Wil je even heel iets anders en weg van de drukte? Ga dan naar Pluk Den Haag, want daar wordt dit weekend hun 5-jarig jubileum gevierd. Pluk wordt omschreven als “een stukje platteland in de stad”, er is een heemtuin, er zijn aaibare dieren en er is een lunchroom. En dit weekend wordt er dus heel veel bijzonders georganiseerd. Wat dacht je bijvoorbeeld van broodjes bakken boven echt vuur, regenboog pannenkoeken, bomen klimmen of een bubbelfeest? Dolle pret toch?

Dit haast zomerse weekend in stijl afsluiten doe je natuurlijk bij onze Haagse schat Strandpaviljoen Zuid. Daar vindt zondagmiddag het Nazomer Feest plaats!
Wat je je daarbij moet voorstellen? Drankjes, hapjes, goede vibes en fijne muziek van Pat Smith en Espresso Records. Heel veel beter wordt het niet.

Keuze genoeg. Geniet van het prachtige weer en de leuke dingen die er te doen zijn. En wij horen graag weer wat jullie het weekend hebben uitgespookt.