Terwijl de ijzers voorzichtig uit het vet gehaald woorden, de ijsmeesters met de dag onrustiger worden en Piet Paulusma het bijna niet meer houdt, ga ik het nu even niet over het weer hebben, maar over wat er dit weekend allemaal voor leuks te doen is! Een typisch gevalletje van een Haags weekend dat weer uit haar voegen barst. Voorkom dat je het koud krijgt dit weekend en race gewoon van tip naar tip uit deze bomvolle Friyay met Haagse schatten weekendtips!

VRIJDAG
Nog een paar uurtjes en ook jij luidt je weekend in. Zoals je van ons gewend bent, geven wij je de nodige inspiratie om het weekend meteen goed te starten. Zoek jij het vanavond bijvoorbeeld hogerop bij de Rooftop Music Night van Urban Farmers, of waan je jezelf in Italië tijdens de Aperitivo bij Anne&Max terwijl je kinderen genieten van popcorn en broodjes knakworst bij de Kids Movie Night bij Le Petit Quartier? Lastige keuzes.

ZATERDAG
En zaterdag is de keuze wederom reuze! Terwijl ik vorig weekend nog Gin Tonics slurpte op De Pier, wordt deze dit weekend omgetoverd tot het Foodtruckfestival ‘What The Fork?!? Naast heerlijke happen vind je hier ook mooie handgemaakte producten. Lekker uitwaaien op het strand en opwarmen op De Pier dus! Heb je meer zin in een culturele activiteit? Dan tip ik je de opening van de expositie ‘Bij ons Thuis’ bij kersverse Haagse schat het Nutshuis. Een fotografie- en verhalenproject waarin migrantenouderen werden geïnterviewd en hun (klein)kinderen zelf op pad gingen om ons een kijkje in het leven van meerdere culturele te geven. Natuurlijk doe je vooraf even een bakkie bij Juni in de Nutstuin, je bent er nu toch!

Kun jij niet wachten totdat de lente dan echt haar intrede maakt? Misschien is de Prille Lente Markt in het Zuiderpark dan iets voor jou! Een ideale activiteit om de voorjaarsvakantie af te trappen met de kids. Proeven van een insectenburger, een pannenkoek uit een 3D printer of zelf pizza bakken. Veel toffer wordt het niet! Duurzaam en gezond eten staan centraal tijdens dit marktje, dus ook nog eens een reuze verantwoorde zaterdagmiddag besteding lijkt me!

Voor iedereen die, net als ik, dol is op shoppen, is de zaterdag trouwens ook een heel goede dag! Ga jij vintage kilo shoppen bij Heet Strijken, vergrijp je je aan de ‘huge spring cleaning sale’ bij het fijne Filya, of ben je in een creatieve bui en doe je samen met jouw zoon of dochter mee aan de workshop walvisknuffel maken bij Everything & Nowhere?

Nog energie over na deze dol dwaze zaterdag? Bezoek ‘s avonds dan het verstopte (sttt niet doorvertellen) Syndicaat voor het enige echte Gin Tonic Circus! Klinkt goed toch? Cheers!

ZONDAG
Zondag lassen we een welverdiend chill dagje in! Live muziek en lekker eten en borrelen, staan centraal. En laten dat nou net twee van mijn favoriete bezigheden zijn! Geniet zondagmiddag van akoestische liedjes tussen de katten bij Ditjes & Katjes, ga voor de Singer Sunday bij Eef, de Food & Jazz Night bij Instock Den Haag, óf de traditionele live muziek op zondag bij Haagse schatten Ock en Capriole!

Maak er een heerlijk weekend van!