Ook zo’n zin om al in de weekendstemming te komen? Ga er dan maar eens even goed voor zitten. Den Haag staat dit weekend in het teken van muziek.
Met voor ieder wat wils. Muziek niet jouw ding? No worries, er is ook genoeg ander vertier te vinden! In deze Friyay lees je in ieder geval de beste #haagseschatten weekendtips. Have fun!

Start je weekend in de binnenstad met Parkpop downtown, de eerste editie van de pre-party van Parkpop met verschillende podia met popmuziek. Heb je daarna de smaak te pakken? Ga dan langs het Paard voor 80’s, 90’s, nullies met, de titel verraadt het al, hits van de afgelopen decennia. Feestje gegarandeerd!

Begin je zaterdag lekker lui, dat is vast nodig na de wilde disco nacht. Ga bijvoorbeeld lekker ontbijten op het strand bij Aloha, the Shore of Strandpaviljoen Zuid. De toast met avocado en ei bij laatstgenoemde is onze all time favorite! Daarna kun je door naar Proef de Zomer in de Vlierboom- en Appelstraat. Voor een marktje, muzikaal programma en tal van activiteiten voor kinderen. En een lekker broodje eet je dan natuurlijk bij Haagse schat Op de Hoek. Of je gaat weer terug naar het centrum. Want dat daar traditiegetrouw de Nederlandse Veteranendag plaatsvindt is jullie vast niet ontgaan. Maar zijn jullie er daadwerkelijk al eens geweest? Het klinkt misschien wat oudbollig, maar is echt leuk! Er is een defilé, een vliegshow boven het Binnenhof en allerlei standjes en activiteiten op het Malieveld.

Uniek dit weekend is dat de Koninklijke Schouwburg deze zomer voor het eerst haar deuren opent voor het nieuwe zomerfestival Stadspaleis! Een bruisend zomerfestival gepresenteerd door het Nationale Theater, middenin het centrum van Den Haag. Je ziet try-outs van nieuwe Paradevoorstellingen, en ziet de gerenommeerde acteurs van het Nationale Toneel op een hele andere manier performen. Het festival vindt plaats van 22 juni t/m 9 juli met allerlei theatrale en muzikale optredens.

Voor nóg meer muziek ga je zaterdag naar het I love Hip Hop festival in, waar anders, het Paard. Of ga voor een wat rustiger genre naar de Pier op Scheveningen voor het Festival Classique dat nog tot en met zondag plaatsvindt, laatste kans dus!

En, nog zoiets gaafs dit weekend: Struinen in Haagse tuinen. Het hele weekend staan zo’n 40 bijzondere tuinen, die normaal vaak gesloten zijn voor bezoekers, open voor publiek. Hoe leuk is dat! Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Vlindertuin, of bewonder de Nutstuin en ruil daar op zaterdag meteen je stekjes tijdens het evenementje: ‘Struinen in de Nutstuin’.

Als klap op de vuurpijl sluit je je weekend, nadat je vrijdag al goed in de stemming bent gekomen, zondag natuurlijk af bij Parkpop, jullie alom bekend. Het grootste gratis popfestival in Europa. En wat is er nou fijner dan om daar lekker rond te hangen, biertjes te drinken en een dansje te wagen? Onze voetjes gaan er ’s avonds sowieso van de vloer bij de Catalaanse band La Pegatina! Stilstaan is bij deze band namelijk simpelweg geen optie.

Fijn weekend!