Ben jij al begonnen met eitjes verstoppen? De konijnen en kuikentjes vliegen je om de oren want het is natuurlijk bijna Pasen! Misschien ben je al druk met allerlei paasontbijtvoorbereidingen (wat een galgjewoord) of ben je er juist totaal nog niet mee bezig. In elk geval is er dit weekend nog genoeg ander leuks te doen! De leukste Haagse events heb ik weer voor je samengevat in deze #haagseschatten Friyay. 

HELE WEEKEND

Je moet haast wel onder een steen leven als je nog niet hebt meegekregen dat het Movies that Matter Festival 2018 dit weekend van start gaat 😉 Tot en met 31 maart heeft Movies that Matter superveel interessante filmvertoningen en activiteiten georganiseerd. Afgelopen maandag schreef Marlies er al over. Check die blog dus vooral als je hier meer over wilt weten!

VRIJDAG

Deze vrijdag doen we in de Prins Hendrikstraat even een classy versie van Bier & Bitterballen. Bij Urban Restaurant Hendriks in het bruisende Zeeheldenkwartier gaan we namelijk voor de Cocktails & Coquilles! Onder het motto “why limit happiness to just one hour?” geniet je twee (!) uur lang van Gin-Tonics en heerlijke verse coquilles. Ik kan me serieus geen betere vrijdagavond voorstellen!

ZATERDAG

Hopelijk hebben de GT’s er gisteravond niet al te hard in gehakt want om 11:00 uur stipt staat Espresso Records voor je klaar tijdens de Home Made Market – Record SALE – Kerkplein Den Haag. Hij draait enorm chille platen die natuurlijk ook allemaal te koop zijn. Home Made Market reist het hele land door met prachtige kraampjes en doet dit weekend het Haagse aan. Zeker de moeite waard dus om even langs te wippen!

En als je dan toch in de stad bent, pak dan vooral ook even Storks Instores 2018: The Jacobean (Brody’s American Taphouse) mee. Net als de afgelopen weekenden organiseert Storks 070 weer gave optredens bij leuke Haagse ondernemers. Deze zaterdag is het de beurt aan indie rock act The Jacobean bij Brody’s American Taphouse. Vanaf 14:00 geniet je van chille muziek, heerlijke Amerikaanse speciaalbiertjes en maak je kennis met artsy Hannah Jacobs.

Als je nog geen eetplannen had: iedereen is weer van harte uitgenodigd bij Lunchroom Op de Hoek voor de 2de keer avondkaart. Dit keer wordt er geëxperimenteerd met daghappen in plaats van een menu en ze hebben voor ieder wat wils. Ook voor de kleintjes is er weer een lekker kindermenu!

Gouden tip van de dag: doe het vandaag even rustig aan want zondag heb ik he-le-maal voor je volgepland.

ZONDAG

We beginnen Palmzondag met de Familiedag om 10:00 in het Mauritshuis. Een museumdocent neemt de hele familie mee op sleeptouw langs schilderijen én naar de Kunstwerkplaats voor gave activiteiten. Dit weekend ga je, net als vroeger, zelf verf maken en leer je schilder Jan Steen kennen.

Vanuit het Mauritshuis loop je zo het Plein op en dat komt goed uit want de Swan Market Den Haag (25-03) staat hier vandaag! Shop en geniet van lekkere Vedettjes of een goeie Ketelbinkie koffie tijdens deze Swan Market Den Haag editie!

Als je na het lezen over het Mauritshuis helemaal in een creatieve bui bent, reserveer dan snel een plekje bij één van de workshops van Everything & nowhere! Deze zondag hebben ze er maar liefst 2 op de planning: Workshop Pegg Doll Family en Workshop walvisknuffel van oude spijkerbroek maken. Bekijk vooral de event pagina’s even om in de stemming te komen, de plaatjes zien er té schattig uit!

Naast de gewoonlijke Live Muziek in Capriole Café op zondag, is er natuurlijk ook nog een Storks Instores 2018: Anj (SLA). Anj treedt op bij SLA (Den Haag) en ook kunstenaresse Kate Varady is van de partij!

Als je het écht goed aan wil pakken deze zondag, sluit je weekend dan af bij Instock (Den Haag). Tijdens Food & Jazz zorgen Miguel Sucasas en Albert Casan voor heerlijke jazz terwijl jij geniet van een bijzonder diner.

BONUS VAN DE WEEK

Deze week heb ik maar liefst twee bonustips! Aangezien het bijna Pasen is, staan de passionen al een tijdje op repeat hier. Maar even eerlijk: live in een kerk zijn ze altijd een stuk indrukwekkender toch?

Allereerst zal deze vrijdag de Matthäus Passion ten gehore worden gebracht in de Nieuwe Badkapel in Scheveningen. De echte bikkels gaan natuurlijk zondagochtend in de rij staan bij de Kloosterkerk voor de Johannes-Passion tijdens cantatedienst!