Yay, het wordt weer een lekker weekendje in onze fijne stad aan zee! Een frisse wintereditie, maar gelukkig hebben we een paar fijne opwarmertjes voor je. Theater, dans, cabaret en muziek, dat wordt lekker knus genieten! Als liefhebber en inwoner van Den Haag is ‘Feest aan Zee’ je geheid niet ontgaan, we vieren 200 jaar Badcultuur. Ook deze laatste twee maanden van het feestjaar staan er veel leuke evenementen op het programma. Lees snel in onze #haagseschatten weekendtips waar je dit weekend dichtbij het zoute water relaxed en cultureel plezier kunt hebben.

VRIJDAG 

Voor een goede start van het weekend moet je vanavond in Scheveningen zijn. We trappen af met ‘A Night Out’ aan Zee. Een muzikale tocht langs de parels van Scheveningen en proef het leven aan Zee. De expeditie start in de mooie Lourdeskerk en brengt je langs bijzondere locaties en optredens. Dit wil je echt niet missen! Bijzonder wordt het sowieso. Ga mee op tour en bestel snel nog een ticket.

Het weekend liever op shopjacht om zeker te zijn van een waardig Sinterklaascadeau. Wil je je kleine nichtje of neefje extreem verrassen? Je beste vriend of vriendin een toffe plant cadeau doen? Je broer of zus eindelijk via deze weg een beetje opvoeden met een nuttig cadeau óf gewoon voor jezelf stiekem iets moois in de zak van Sinterklaas doen? Het is feestelijk shoppen in deze fijne maanden van het jaar. Onze Haagse schat Filya heeft weer een leuke groene kortingsactie: Het hele weekend 10% Sintaplant korting en op vrijdag 23 nov van 18.00-21.00 uur 20% korting op alle planten. 

Wie liever een winters cadeautje vanaf de bank shopt, daar hebben wij ook nog wel een tip voor. Kijk eens op de website van ‘Studio HKDK’. Zij maakt mooie toffe prints die groen, winters en rustig zijn. Ook handig om alvast in te slaan als kerstkaart, je kan er niet vroeg genoeg bij zijn 😉

Ben je ook zo gek op bier en zeker als het een echte Haagse is? Roestig Blond bestaat 1 jaar en dat betekent feest! Ze trakteren vrijdagavond vanaf 17:00 uur op taart en een drankje, maar leuker nog, je kunt deze avond ook gave prijzen winnen door loten te kopen voor de RoestigBlond-loterij. Win mooie prijzen zoals onze Haagse schatten cadeaubon (wie wil dat nou niet?!) of maak kans op 1 jaar lang Roestig Blond! De opbrengst van de loterij gaat naar het Ronald McDonald huis in Den Haag. Toffe actie toch? Kom ook!

ZATERDAG 

Bezoek zaterdag de 50e editie van het festival Dag in de branding. Een Haags Festival dat de menselijke stem in al haar facetten in de spotlights zet op verschillende locaties in Den Haag. Voor alle muziekliefhebbers is het feest. Je kunt luisteren naar klassieke geïmproviseerde muziek, het muziektheater, jazz en popmuziek, opera en elektronica. Als niks je te gek is kun je er een muziektour van maken en van alle walletjes eten. Waarom niet?

Kun je geen genoeg krijgen van al die leuke muzikale activiteiten? Dan is er vanavond nog het feestelijke flamenco concert bij Club Lourdes aan Zee. Een flamenco concert, dat klinkt toch fantastisch? Ik begin spontaan bijna te dansen bij het idee. Zangeres Luna Zegers, die ook de flamingo danst, zingt over haar liefde voor de zee op een temperamentvolle wijze. De Spaanse flamenco heeft een lange traditie van liederen over zeelieden en reizen naar verre oorden. De verleidelijke warmte uit het Spaanse zuiden zorgt voor een goed feestje!

We nemen je dit weekend een beetje mee op nieuwe avonturen, iets wat je misschien nog niet kent of waar je wellicht wel benieuwd naar bent. Zorg in ieder geval dat je nog een extra portie expeditie aan kan, want Bouck’s tour is er eentje die je echt niet mag missen! Een expeditie door onze favoriete opkomende ondernemende winkelstraat van Den Haag; de Boekhorststraat! Maak kennis en stap binnen bij de bijzondere ondernemers en proef, ruik, praat, drink, lach en denk mee. Er zijn verschillende proeverijen om de smaak van de Boekhorststraat te ontdekken. Ook kun je kennismaken met nieuwe muzikale Haagse talenten en meedoen aan workshops bij lokale makers, hoe tof is dat. Meedoen is meemaken en wie is er niet gek op iets nieuws leren en maken. Ik ben in ieder geval enthousiast! Kom je ook?

ZONDAG 

Zondag zin in een chilldag? Ga heerlijk uitgebreid lunchhappen bij Haagse schat Sam Sam. De ideale plek voor iedereen die niet kan kiezen tussen twee broodjes. Trek in verse chocoladekoeken? Een ontbijtplank met ontbijtpret of gewoon overheerlijke wentelteefjes met fruit? Het is hier heel ontspannen genieten op elk moment van de dag. En dan kun je een fijn stukje fietsen door het prachtige Noordeinde ook gelijk weer eens afvinken.

Wil je net als ik de hele dag in die ontspanningsmodus blijven? Lekker Pur Senang? Ben je ook zo toe aan een heerlijke massage of even een momentje helemaal niks. Plan voor zondag dan een relaxmiddag in voor jezelf. Laat je lange latten eens verzorgen of kies voor een gezichtsbehandeling voor een fris maandagmorgenkoppie. Een stoelmassage of een glasha healing. Razend nieuwsgierig word je hier toch van? Kijk op de website van Haagse schat Pur Senang en ontdek wat deze twee zussen, die samen dit bedrijf runnen, als mega-relax-pakket voor jou in petto hebben. Ik word er nu al helemaal chill van, niks is beter dan een beetje voor jezelf zorgen en daar je zondagmiddag voor uittrekken, nietwaar?

Voor je zondagmiddagborrel moet je deze week bij Eef in de Weimarstraat zijn. Vanaf 15.00 uur pak je daar de opening van de expositie ‘Structures of life. Composed by duality’ van fotograaf Tessa Beurskens mee. Echte aanrader voor iedereen die van bijzondere fotografie en een goede borrel houdt!

Maak er wat moois van!