When you go out, make sure you go out with a bang! En wat voor één! Dit laatste zomerweekend is een bonte verzameling van activiteiten die de heerlijke zomer van 2018 hebben gemaakt tot wat hij was. Muziek, films, food én heerlijke strandactiviteiten, zet je maar schrap want met deze #haagseschatten FRIYAY weekendtips, sluit je de beste zomer ooit, op een onvergetelijke manier af! 

VRIJDAG

Genieten van al het culinaire wat Den Haag te bieden heeft? Ga dan op vrijdagochtend of middag naar De Haagse Markt. Je kunt hier onder leiding van een gids, een culinaire wereldreis beleven waar je smaakpapillen geprikkeld worden en je zintuigen gestimuleerd. Je begint deze twee uur durende tour met een Haags bakkie pleur en gebak, bij Lunchroom Marketplace. Uiteraard is er na afloop nog de gelegenheid om zelf De Haagse Markt af te struinen.

Van de vele festivals die de Grote Markt te bieden heeft gedurende de zomer, is het Wild Rooster Festival echt een aanrader. Met gloeiende BBQ’s, koud bier en lekkere country- en bluesmuziek, is het heerlijk ontspannen zo midden in de stad. Als je daar nou vrijdag niet bij kunt zijn omdat je een kijkje gaat nemen bij Jazz in de Gracht, ga dan zeker zaterdag even langs de Grote Markt. Een hilarisch potje modder worstelen, is toch zeker iets wat je niet wilt missen dit weekend!

Donderdagavond is het feest al losgebarsten op de helaas, zo weinige grachten die onze mooie stad kent maar niet getreurd, want vandaag en morgen zijn er nog genoeg water-concerten waar je onder het genot van een drankje naar kunt luisteren. Vrijdagavond zou ik zeker langs gaan bij een van de pareltjes die Jazz in de Gracht te bieden heeft dit jaar. Dit jaar zijn het bij Café de Bieb, het New Conrad Miller Trio, die hun Zuid-Amerikaanse ritmes op je loslaten.

ZATERDAG

Ook vandaag is het een bomvolle dag! Start je ochtend met iets ongebruikelijks en breng een bezoek aan de Oud-Katholieke, monumentale schuilkerk van de H.H. Jacobus en Augustinus. De openstelling van deze schuilkerk is nog maar tot en met 1 september, elke zaterdag, dus verschuil je niet achter andere excuses, maar zoek eens een stukje geschiedenis van onze mooie stad op. Na dit historische bezoekje, kun je gelijk door naar het Zomer OCK Festival, georganiseerd door Brasserie Ock. Geniet van live muziek en spectaculaire acts. Het begint om 16.00 uur en duurt tot 22.00 uur, dus ideaal voor het hele gezin! Een andere leuke activiteit waar kids ook mee naartoe kunnen is de TrashUre Hunt Summer Challenge. Een schoon Scheveningen door samen het strand te ontdoen van haar schatten (afval). Weet je waar vandaag ook een goed feestje gevierd wordt? Bij Bar en Zo! Daar is het vandaag feest om te vieren dat ze een make-over hebben gehad. Drink hier niet alleen een lekker drankje, maar shop ook mooie vintage spulletjes én planten! Heel de dag ben je welkom om te komen kijken naar de vernieuwde winkel, mét een hapje en drankje dus! Om toch nog even het zomergevoel te krijgen kun je vandaag ook naar Schollenpop, hét ultieme Scheveningse muziekfestival! Highlights van dit jaar zijn ‘DeLikt’ en ‘The Boxer Rebellion’. Nu maar hopen dat de weergoden ons een beetje goed gezind zijn!

ZONDAG

Omdat Den Haag veel meer te bieden heeft dan alleen de stad, en om het een beetje af te kicken na Jazz in de Gracht, kun je vandaag genieten van Jazz aan Zee. Deze zondag is de laatste keer dat Jazz aan Zee, Scheveningen vult met heerlijke muziek. Wel zin om tijd door te brengen aan de kust maar al naar Jazz aan Zee geweest? Schuifel vanmiddag dan gewoon door naar Vakantiecentrum Kijkduin. Daar is vandaag de Hello Summer Fair! 

Een wijk in opkomst is Duinoord. Hier vind je kleine nog relatief onbekende zaakjes zoals, Haver, Braadstaal, Sucre Salé, W’IJS. Je kunt tijdens Aan Tafel in de Reinkenstraat, genieten van verschillende menu’s tijdens dit grote openluchtrestaurant. Alle ondernemers werken samen om een mooi culinair evenement neer te zetten.

Geniet nog even van de laatste zomermomentjes, doe ik dat ook!