Joepie, het is weer FRIYAY! Hoogste tijd voor de leukste #haagseschatten tips voor een heerlijk weekend in Den Haag!

Sluit vanavond je werkweek af tijdens de Pinchos Y paella friday bij Haagse schat BijClarence. De bar staat vol met Pinchos en je geniet er natuurlijk van een lekker wijntje of heerlijk Mahou-biertje. Voor wie gezellig met z’n tweetjes wil tafelen: bestel chef Rafa’s beroemde paellaschotel, dat wordt smullen!

Wie geluk heeft kan vandaag ook nog een kaartje bemachtigen voor Gina’s wijsje. Tijdens dit Wijsje neemt Gina je mee op muzikale ontdekkingstocht door de binnenstad van Den Haag. Langs te gekke locaties met spraakmakende muziek, film, kunst en theater acts. Een unieke manier om de binnenstad van Den Haag op een nieuwe manier te ontdekken! Daarna nog zin in een feestje? Dans dan op old skool classics bij PIP tijdens The Crave 3 years anniversary of ga los tijdens Pleinvrees in het Paard van Troje.

Zaterdag start de voorjaarsvakantie. Dus heb je kinderen? Denk dan eens aan een van de vele leuke voorjaarsactiviteiten. De keuze is reuze. Van goochelworkshops in het Museon tot een voorstelling van het Koomans Poppentheater, en van vertelvoorstellingen in het Kinderboekenmuseum tot aan workshops reisjournaal maken in het nationaal archief. Of wat denk je van een leuke spannende film in het Omniversum of de theatervoorstelling Een Sneeuwwitje van jeugdtheaterschool Rabarber? De hele week is er ook nog het nieuwe rondreizend theater- en kustfestival Krokus Kabaal, met onder andere kindervoorstellingen in de leuke theaters Dakota en De Nieuwe Regentes!

’s Avonds is er een unieke Fado avond bij Bliss in de Annastraat. Met de fado avonden ben ik nog niet zo bekend, maar van Bliss ben ik een grote fan. Niet alleen van pastel de nata en koffie bij Bliss in de Kettingstraat, maar ook zeker van de uitgebreide etentjes, heerlijke sfeer en top service in de grotere vestiging in de Annastraat.

Zondag start je zoals dat hoort, lekker met een lazy brunch. Dit keer kunnen we de bloody sunday brunch bij restaurant Milú aanraden. Tussen 11:00 en 13:00 uur serveren ze vanaf 2 personen planken vol met heerlijke brunch items! En om (eventuele) katers goed te lijf te gaan serveren ze de hele dag Bloody Mary’s voor €6,50!

Ben je meer een wijnliefhebber? Dan is Grape-a-Licious op De Pier hét festival waar je moet zijn. Liefhebbers kijken hun ogen uit en laten hun tong smelten door het brede assortiment aan fantastische wijnen. 14 druifsoorten uit 7 verschillende landen zorgen ervoor dat De Pier dit hele weekend omgetoverd wordt tot een waar Wijn-Walhalla!

Cheers to the weekend!