Om jou door de altijd lastige vrijdag heen te helpen, starten we ook deze vroege morgen weer met onze Friyay!
Dé Haagse schatten weekendtips die je simpelweg niet meer wil missen!

We beginnen vanavond in het centrum, daar viert ShoppingNight namelijk haar 10e verjaardag! En hoe leuk is het dat wij allemaal zijn uitgenodigd op dat jubileum? Het grootste shoppingevenement van Nederland, gewoon in eigen stad. Op zoek naar de meest ultieme koopjes en dat tot middernacht, modeshows vanaf de enorme catwalk, talrijke optredens… feest alom!  Zo’n avondje hard core shoppen, gaat je natuurlijk niet in de koude kleren zitten. Wil je daarom jouw avondje rustig starten, geniet dan eerst met je vriendinnen op de The Hague Boot. Bubbels en een rondvaart door de Haagse grachten. De rondvaart eindigt bij het Hilton Hotel. Daar start de eerst ‘Drijf in’ bioscoop van Den Haag. Je meert er aan met je eigen bootje, reserveert een plekje op één van de bootjes van de Ooievaart of ploft neer op het Spark terras. Op het programma de film Cocktail, met Tom Cruise in de hoofdrol. Voor de film nog even genieten van een BBQ en uiteraard de beroemde Spark-cocktail? Ook dat kan. Veel feestelijker dan dit gaat het niet worden… wij zijn fan!

Stel, je bent op zaterdag lekker vroeg wakker en wilt iets ondernemen. Neem dan ‘s morgens eens een kijkje bij de wekelijkse bloemen- en plantenmarkt rondom de Grote Kerk. Kraampjes vol met de mooiste bloemen, planten en gave accessoires. Een ontmoetingsplek voor mensen met groene vingers, of voor hen die daar een poging toe willen doen.

Na je uitslaapsessie, of bezoekje aan de plantenmarkt, fiets je naar de altijd fijne Fahrenheitstraat. Daar vindt, net als ieder jaar, een grote jaarmarkt en Home Made Market. Ook de Thomsonlaan en het Thomsonplein doen gezellig mee. Met tal van leuke kraampjes, een groot podiumprogramma, straattheater en de alom bekende zweefmolen! Het aanbod op de Home Made Market is breed: van eten, mode, kunst, interieurdesign, vintage, sieraden en accessoires, tot workshops, livemuziek en theater. Eén ding staat altijd centraal: alles wat de markt biedt, is uniek en geproduceerd in kleine oplagen of handgemaakt. Ook voor de allerkleinsten is er een uitgebreid activiteitenprogramma, waaronder spelletjes, poffertjes bakken, knutselen, ponyritjes en een trampoline.

We kunnen er simpelweg niet omheen. Je sluit je weekend zondag natuurlijk dansend af op Parkpop. De trots van popstad Den Haag! De laatste zondag van juni is traditiegetrouw gereserveerd voor dit grootste gratis popfestival van Nederland, en het allerfijnste: wij kunnen er gewoon op de fiets naartoe!  Wat in 1981 ooit begon met één podium en 15.000 bezoekers, groeide uit tot een groots evenement met internationale uitstraling, verschillende podia en honderdduizenden bezoekers. Een dag vol muziek, mensen en vooral vol gezelligheid. Zien we je daar?