Een zonnig weekend op komst, dus tijd om er lekker op uit te gaan en nieuwe plekjes te ontdekken! Uiteraard helpen we je graag op weg met de leukste #haagseschatten weekendtips in deze Friyay!

Verborgen Haagse plekjes ontdekken, wij doen niets liever! Daarom stappen we nu (lees: half 8!) op de fiets naar een ontbijtsessie van Heroes of the Hague bij ConceptStore by OPV in het centrum van Den Haag. Lekkere koffie, kletsen met andere lokale Haagse ondernemers en een nieuw plekje (misschien wel potentiële Haagse schat) ontdekken!

Voor jou hebben we gelukkig ook volop nieuwe plekjes te ontdekken dit weekend. Ken jij bijvoorbeeld Huis ten Haghe al? Eens in de zoveel tijd opent deze normaal besloten vergader- en dinerlocatie haar deur voor Pop-Up Restaurant Tommy Maximiliaan, en laat vandaag nou net dát moment zijn. Je wordt verrast door ‘haute cuisine’ uit alle windstreken door culinaire fijnproever en chefkok Tommy Maximiliaan. Een unieke kans, dus kijk snel of er nog een plekje te reserveren is voor vanavond!

Een andere toffe plek om vrijdagavond te ontdekken is Nest. Deze inspirerende ruimte aan het Constant Rebecqueplein is dé ruimte voor kunst. Nest presenteert samen met Budweiser Budvar de eerste editie van Budvar Young Art Event. Een avond vol kunstwerken van jonge kunstenaars, goede gesprekken over kunst èn de mogelijkheid om je favoriete kunstwerk voor een mooi prijsje mee naar huis te nemen.

Zaterdag kan je op culinaire ontdekkingstocht door Den Haag. Met een bezoekje aan foodtruckfestial What the fork van Kreativ Events op De Pier zit je altijd goed. Of wat denk je van een bierwandeltocht naar brouwerij Kompaan? Een wandeling met gids- en biersommelier Maarten Exel, door Meijendel, langs Duindigt, Clingendael en door de Haagsche Bossen. Onderweg krijg je informatie over de omgeving en biergeschiedenis en uiteraard sluit je de dag af met een speciale bierproeverij bij Haagse schat Kompaan! Ben jij meer een theeliefhebber? Dan is het evenementje van Hug The Tea er eentje om niet te missen. De zusjes Claire en Lisa, eigenaren van Hug The Tea, serveren bij Iittala hun lekkerste theeën. Ook houden ze een traditionele Japanse theeceremonie, die natuurlijk wordt geserveerd in het mooie Japanse thee servies van Iittala. Om in Aziatische sferen te blijven, kan je ook nog naar de heerlijke Aziatische Lenteproeverij bij Kruid & Druif op de Frederik Hendriklaan.

Je zondag sluit je af met een cultureel tintje. Dit weekend is namelijk de start van het Movies that Matter Festival, hét jaarlijkse internationale filmfestival over mensenrechten. Aanrader op zondag is de film Climate at Stake in Theater aan het spui. Of bezoek eens een bijzondere kunstexpositie, zoals Archetypes in Archipel. Kunstenaars Camiel Coppens en René Bekker nemen je in Brasserie Archipel mee met hun schilderwerken in de verbeelding van archetypische landschappen en archetypes van de vrouw.

We zijn reuze benieuwd welke nieuwe plekjes jullie gaan ontdekken dit weekend. Deel je het met ons via #haagseschatten?