Je hebt van die weekenden dat het lijkt alsof iedereen tegelijkertijd de leukste feestjes, borrels en andere festiviteiten organiseert. En we hebben geluk: het is weer zo’n weekend! Zit je klaar voor een Friyay boordevol #haagseschatten weekendtips? Wel opgelet: na het lezen van dit bericht wordt een groot beroep gedaan op  je ‘time management skills’! 

We starten het weekend met een heerlijke wine tasting bij wijnbar Pan y Vino aan het Spui. Spaanse en Portugese wijnen, de lekkerste happen en een goede sfeer zijn bij de prijs inbegrepen. Meld je nog wel even aan vandaag. Het weekend liever inluiden op grote hoogte? Dan moet je natuurlijk bij Urban Farmers zijn! Daar is het weer tijd voor Rooftop music night. Live muziek, schitterend uitzicht, mogelijkheid tot een rondleiding en natuurlijk ook daar een lekker wijntje of koud Eiber Biertje. En heb je na je vrimibo nog zin in een feestje, dan is Scheveningen jouw bestemming. De eerste editie van de Hart Beach Fridaynight is namelijk een feit. Een avond met surfy food, bier en alleen maar goede vibes. Dansjes, sjansjes en een spetterend programma worden beloofd. Wij zijn reuze nieuwsgierig!

Zaterdag eens zin in iets heel anders? Wij tippen Theater De Nieuwe Regentes. Daar vindt namelijk het allereerste Haagse Gitaarfestival plaats. Met workshops, lezingen, films en expositie maar vooral… véél gitaarmuziek! Deze eerste editie staat in het teken van 25 jaar Heeres Gitaarbouw. Deze Haagse bouwer in hart en nieren begon in 1992 met het vervaardigen van staalsnarige gitaren. Inmiddels heeft hij vele Haagse en internationale helden voorzien van elektrische, klassieke, flamenco- en jazzgitaren. Een uniek evenement op een unieke locatie als je het ons vraagt! Zaterdagavond is natuurlijk bij uitstek de avond dat de voetjes van de vloer gaan. Wat komt het goed uit dat Brasserie Ock die avond een heuse danceparty organiseert. Koop je kaartje vooraf online, of ter plekke aan de deur en maak er een mooi feestje van!

Voor de lezers met kids is het zondag goed vertoeven bij Aloha Surf. Dan komt de enige echt surf-Sint een bezoekje brengen. Twee pieten, een boel pepernoten, cadeautjes en natuurlijk een boel gezelligheid bij een heerlijk haardvuurtje. En ook ook voor de lezers zonder kids is dit zondag een top locatie, het Sintfeest gaat namelijk naadloos over in de eerste Acoustic Music Session. Genieten dus! Over genieten gesproken: zondagmiddag vindt ook de eerste editie van Singer Sunday plaats bij Eef. Beeld je even in: die fijne huiskamer van Eef in de Weimarstraat, een steengoede singer songwriter, gezellige mensen. En speciaal voor deze gelegenheid blijft Eef tot 20.00 uur open. Wij reserveren vast een plekje!

Geniet van je drankjes, je goede gezelschap en onze Haagse schatten dit weekend. Doen wij dat ook!