Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik tel de uren af tot het heerlijk zonnige weekend met hoge temperaturen aanbreekt! Naast alle strand(tent) en terras bezoekjes is er dit weekend nog een boel meer leuks te doen in zomers Den Haag. Maak jouw weekendplannen dus snel concreet met onze Friyay vol zinderende #haagseschatten tips!

VRIJDAG
Het kan je haast niet ontgaan zijn: dit weekend barsten de Grote Markt en het Paard weer uit hun voegen door het Sniester Festival! Hèt Haagse stadsfestival waar je meer dan 80 acts kunt zien die je keihard weten te raken. Per ongeluk in je gezicht, op je lachspieren of in je onderbuik, maar meestal recht in je hart. Heb jij je kaartje al gescoord? Op zondag is trouwens Sniester Junior: de gratis festivaldag alleen voor alle koters waarop zij nu eens alles mogen doen wat normaal helemaal niet mag. Een eerste tattoo, een skelterrace dwars over het terras, stagediven. Het kan niet op! En jij zit ondertussen natuurlijk lekker op het terras met een verkoelend drankje, iedereen blij.

ZATERDAG
De zaterdag staat in het teken van Bier! Ok. Nu ik je aandacht heb: wat doe jij vandaag? Een bezoekje aan het Nederlandse Bierfproeffestival in de Grote Kerk (let op: check wel even of er nog kaarten zijn), een lesje Bieryoga van Hidden Gym op de Grote Markt als warming – up voor dag twee van Sniester of koop jij voordelig de lekkerste biertjes bij Bierspeciaalzaak Dorst in de Boekhorststraat? Daar krijg je (het hele weekend trouwens) 15% korting op alle Nederlandse biertjes. Dit uiteraard in het kader van de week van het Nederlandse Bier. Fijne actie toch? En al helemaal met deze tropische temperaturen!

ZONDAG
Vroeg uit de veren op zondagmorgen voor een yoga sessie (ditmaal zonder bier) èn gezond ontbijtje op Scheveningen. Vroege vogel Esther van 100%YOGA organiseert in samenwerking met restaurant Waterreus een bijzonder evenement. Op het mooie strand van Scheveningen geeft Esther een fijn yogalesje. Het enige wat jij hoeft te doen is je wekker te zetten en een grote handdoek of yogamatje mee te nemen. Na deze vroege vogel sessie geniet van je een welverdiend gezond ontbijtje. Ik ben erbij, wat jij?

En nu je toch al in Scheveningen bent, kun je meteen een bezoekje brengen aan Aircooled Scheveningen dat om 11.00 uur start. De boulevard is vandaag namelijk het decor voor honderden van de mooiste Kevers en Volkswagen busjes. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar zo’n Volkswagen busje laat mijn reisbloed altijd net iets sneller stromen!

Op zondagmiddag smul je op het aspergefeest in de Piet Heinstraat in het altijd bruisende Zeeheldenkwartier van de lekkerste aspergegerechten bij alle deelnemende restaurantjes. Wat denk je van een quiche bij BijClarence, een workshop asperges verzorgen bij Capo Cucina of een heus asperge ijsje bij Lotje! En naast al dat lekkers is er ook straattheater, live muziek en een marktje met alleen maar lokale ondernemers uit het Zeeheldenkwartier. Als dat geen feestje wordt!

Zonnig weekend!