Hè wat? Is het alweer vrijdag? De dagen gaan ook zo snel als je vrij bent! De vakantie is helaas bijna over, maar gelukkig hoef je je die laatst dagen niet te vervelen. Wij snappen dat je inspiratie na die 7 dagen wel een beetje op is, dus hier komen de leukste #haagseschatten weekendtips! Veel plezier!

VRIJDAG
In de Haagse Binnenstad is het een drukte van jewelste! Niet alleen zijn er rond de Grote Marktstraat allemaal straattheateracts te vinden, je kan er ook het Modern Body Festival bezoeken. Er wordt gezocht naar de ‘modern body’ binnen allemaal nieuwe disciplines van kunst en theater. Denk bijvoorbeeld aan interactieve kunst, robotica, videokunst en performances. Kijk hoe kunstenaars experimenteren met de nieuwe technologie en laat je meenemen in hun nieuwe werelden.

In theater Ludens speelt theatergroep Nachtdieren de voorstelling Koning van Katoren, een muzikale voorstelling naar het boek van Jan Terlouw. Maar dan hedendaags gevormd, met een knipoog. Gespeeld door een drietal jonge, energieke acteurs én met vogels van ondergetekende.
Vandaag opent De Haagse Bierbar EIN-DE-LIJK zijn deuren. In Hofhouse worden de biertjes van vier lokale bierbrouwers voor je getapt aan een ware pop-up bierbar. Laat dat weekend maar beginnen!

 

ZATERDAG
Een dagje naar het strand!

Op de boulevard van Scheveningen is een bijzondere expositie te zien. Topfotograaf Kadir van Lohuizen is de hele wereld over gereisd om de gevolgen van de klimaatverandering vast te leggen en deze foto’s zijn te zien bij Humanity House.

Ook in de branding is een bijzonder kunstwerk te zien. Landschapskunstenaar Bruno Doedens presenteert: Letsdance, zo’n 75 bollen dansend op de golven, bij eb op het zand, bij vloed in de zee. Als bezoeker kun je jouw wens of statement voor de Toekomst aan Zee schrijven op de bol. Zo wordt je op een bijzondere manier onderdeel van dit grote geheel. Want wat is een dansfeestje nou in je eentje?

Over dansfeestje gesproken; Hart Beach geeft vanavond weer een vette vissa, de End of Season Party. Dansen, sjansen en heerlijk ouderwets zuipen. Een heerlijk einde van je vakantie met morgen nog precies één dag om te Netflixen en uit te brakken. Klinkt als een top plan, toch?

ZONDAG

Weet je nog, die leuke zaak op de Prinsenstraat met al die verschillende designers bij elkaar. Dat winkeltje waar je altijd even naar binnen stapte om even rond te neuzen en aanwezig te zijn tussen al die prachtige spullen? Die plek waar je verlanglijstje ineens drie keer zo lang werd? Die ene die dus sinds kort dus weg is? (huilen). Die winkel, Collectiv, organiseert vandaag een Swan Market in the Student Hotel. Yehes! Sinterklaas staat toch al bijna voor de deur, toch?

Onze Haagse het Nutshuis presenteert Kamera Kultura, een inspirerende middag met poëtische kleinkunstliedjes, columns en inspirerende gesprekken over actuele thema’s mét biologische lunch van Juni uiteraard. Hierna kan je weer helemaal opgeladen starten met de nieuwe werkweek.

Niet mokken, maar bokken! Het is herfst, dus de frisse zomerbiertjes mogen plaats maken voor de straffere bockbiertjes. De cafés van de Oude Molstraat slaan de handen ineen en presenteren een bockbierenkroegentocht. Zes lekkere bockbiertjes en zes hapjes in zes verschillende cafés. Geef je op in een van de cafés, want vol is helaas wel vol!

De kinderen hebben hun speelweek weer gehad, en nu is het toch wel echt tijd voor jouw zeven dagen plezier. In het Zeeheldenkwartier kan je bij alle hippe winkeltjes daar de hele week terecht voor de leukste woonideeën. Voor dat ene kamertje wat nooit bedoeld was als rommelhok, of die woonkamer die nog iets nodig heeft. En vergeet niet heerlijk te gaan ‘sushi lunchen’ bij de Sushimeisjes!

Ik heb mijn weekend alweer veel te vol gepland. Misschien toch nog een weekje vrij?