Ik heb de Friyay deze ochtend wat later ingepland dan de gebruikelijke tijd van 7.30 uur. Ik neem namelijk aan dat jullie net als ik een klein drankje en dansje hebben gedaan tijdens Koningsnach? Even rustig opstarten met een sterk bakkie en bepalen wat je vandaag en de rest van het weekend gaat doen is dan toch pure luxe? Niet al te lang in je bed blijven trouwens want de volgende #haagseschatten weekendtips wachten met smart op je!

KONINGSDAG
Je hebt gisteravond waarschijnlijk al even op Wim Lex geproost en een mooi feestje gebouwd en ik zou je vooral adviseren dat oranje feestje vandaag nog even door te zetten. Ik tip de drie gezelligste ‘Koningsdag straten’ voor jullie:

#1 De Boekhorstraat: daar vind je de leukste Koningsmarkt van de stad! Je struint er langs kramen met veel handgemaakte producten, neemt een kijkje bij de makers, scoort de lekkerste speciaal biertjes bij Haagse schat Dorst en de fijnste vintage aanwinsten bij de Giga Geweldige Sale van onze nieuwe schatten van de Zusjes Vintage Boetiek.

#2 De Reinkenstraat: wordt omgetoverd tot een groot speelparadijs vol luchtkussens. Ideaal dus voor een bezoekje met de hele fam! Struin jij liever de vrijmarkt af, of geniet jij van de live muziek en de lekkere happen en drankjes, ook dat kan natuurlijk! Tip van mij: probeer vooral een plekje te bemachtigen op het terras van Braadstaal. Heerlijk tentje!

#3: De Thomsonlaan: verandert weer in één grote, gezellige vrijmarkt vol kleedjes en kraampjes waar jij op zoek kunt naar de ware schatten tussen al het (excuus aan de verkopers) ‘meuk’ 😉 Een echte traditionele vrijmarkt vol muziek en gezelligheid! Enne moet je plassen? Dat kan voor 50 ct bij nummer 164. Fantastisch toch? Vergeet je niet ook even binnen te lopen bij Haagse schatten Lunchroom Lot, Pepita d’oro en nieuwste aanwinst Van Domburg Textiel?

ZATERDAG
Na alle festiviteiten van de afgelopen dagen mag je heus wel een beetje rustig aan doen. Het optredentje van Storks Instores bij Couqou op het Noordeinde valt wat mij betreft prima binnen die categorie. Zelf zijn we er nog niet geweest, maar we worden vaak getipt dat dit weleens een echte Haagse schat kan zijn! Of pak je fiets naar het Westbroekpark voor de seizoensopening van dat heerlijke plekje De Waterkant waar je vanaf 16.00 uur geniet van live muziek. Is het park jou nog niet groen genoeg? Breng dan een bezoekje aan de voorjaarsopening van de Japanse Tuin in Clingendael. Klein maar fijn en bere-fotogeniek zou mijn samenvatting zijn.

ZONDAG
Ken jij Magasin Horaz in de Molenstraat al? Zo’n winkel waar je ogen tekort komt en reuze hebberig wordt. Binnenkort volgt een uitgebreide blog, maar zondag kun je er naar een heel vette mini voorstelling toe: Ans komt Langs! Wat je je daarbij moet voorstellen? Een hartverwarmende en ontroerende tragikomedie, waarbij je als publiek op de huid van actrice Isabella Chapel zit. De voorstelling kan in huiskamers, garages, liften, galeries, kantines en andere kleine ruimtes gespeeld worden en vandaag vormt Magasin Horaz dus het bijzondere toneel! Wel even telefonisch reserveren van te voren. Zin om vandaag lekker de crea bea uit te hangen? Meld je dan samen met je kind(eren) aan voor de duo workshop ouder en kind bij Everything & Nowhere.

Maak er een feestje van dit weekend!