De strandtenten zijn afgebouwd en het weer is grijs. Het zomerseizoen is nu écht voorbij. Maar wees niet getreurd. De herfst is stiekem ook wel fijn: mooie boswandelingen met als beloning warme chocolademelk met slagroom, thuis netflixen onder een dekentje met thee, kaasfonduen en Halloween. En ook in de herfst is er in Den Haag van alles te doen, dat bewijst deze Friyay maar weer! Het schijnt droog te blijven dit weekend, dus daar moet gebruik van gemaakt worden. Hier alvast de beste #haagseschatten weekendtips!

We schreven er van de week al over en noemen het nu nog maar eens. Gewoon omdat we er zo’n fan van zijn: de dakmarkt bij Urban Farmers, de grootste stadsboerderij van Europa. Dat is nog eens leuk boodschappen doen! En deze vrijdag kun je extra lang blijven hangen, want dan staat de Rooftop Music Night weer op het programma. Mooie manier om het weekend in te luiden.
Een andere borrel op ook een erg mooie plek is de Duurzaam Den Haag Borrel die dit keer gegeven wordt bij onze Haagse schat brasserie Ock. Deze borrel wordt elke laatste vrijdag van de maand georganiseerd en heeft als doel iedereen die bezig is met het thema duurzaamheid met elkaar in verbinding te brengen. Gezellig én nuttig, 2 vliegen 1 klap. Hoezee!
Ook in het centrum is er een vrijmibo in de Kantine van Bleyenberg. Fred Forward heet deze borrel, dé vrijdagmiddagborrel voor young professionals wordt het genoemd. Op het dak van Bleyenberg vindt dan overigens ook Rhythm on the roof plaats. Dus als je het even hebt gehad met de yuppen, ga je gewoon naar een paar etages hoger om lekker te chillen. Daar op het dak schijnt sowieso the place to be te zijn, want op zaterdag avond vindt daar ook Op Het Dak plaats. DJ Bella zal mooie plaatjes gaan draaien!

Aangezien het dit weekend droog schijnt te blijven en de temperaturen nog aangenaam zijn, is het misschien wel de uitgelezen kans om op zaterdag een tochtje mee te pikken van The Hague Boat. Een relaxte boottocht door de mooie grachten van onze Hofstad. Bijzonder hoe anders Den Haag dan aanvoelt… En dan is het zaterdag natuurlijk ook Halloween! Dat Halloween in Nederland ook steeds groter wordt, bewijst het enorme aanbod aan Halloween activiteiten. In Den Haag kun je op zaterdag naar de Keizerstraat voor een heus griezelfestijn. Kom eng verkleed en doe mee aan alle spannende gruwelactiviteiten. Wie durft?
Als je overdag liever thuis blijft kneuteren, dan kun je ’s avonds ook nog op pad naar een heus Halloweenfeestje. Er zijn er verschillende in ons mooie centrum, onder andere PIP Halloween 2017, Halloweenparty at Bink, 80’s en 90’s halloweenedition in de Boterwaag. De feestjes zijn hip and happening, dus koop van te voren een kaartje. Better be safe than sorry!

Zorg er wel voor dat je zondag niet te brak bent, want zondag staat dit keer niet voor een rustdag. Kom lekker bij in Kijkduin, want daar is een leuk marktje. We werden ermee doodgegooid deze zomer, maar dit zou wel eens de laatste keer kunnen zijn dit jaar. Misschien toch maar even gaan dus? Of ga naar Collectiv in de Prinsestraat voor Espresso records, Bagels & Coffee. Collectiv is een fijn (koffie)zaakje waar ook hele mooie hebbedingetjes verkocht worden. Veelal gemaakt door de ondernemers die ook altijd op de welbekende Swan Market staan. Dus pas op, de kans is groot dat je niet met lege handen naar huis gaat. De crea bea’s onder ons moeten op zondag zeker naar Bij Priester in de Zoutmanstraat voor de workshop “Maak je eigen clutch”. Laat je creativiteit de vrij loop, wellicht schuilt er een ware Karl Lagerfeld in jou!

We hebben het gezegd, genoeg te doen. Heel veel plezier, geniet ze!