Nagenietend van een fijne Koningsdag, staat er alweer een heerlijk weekend voor de deur! Eentje vol (work)shops, cultuur snuiven en toffe muzieksessies. Lees dus snel onze FRIYAY met de allerleukste #haagseschatten weekendtips voor dit weekend!

Vanmiddag kan je om te beginnen het dak op tijdens de wekelijkse dakmarkt van Urban Farmers! Op deze bijzondere locatie koop je de lekkerste verse en gezonde groente en vis. Heb je al je inkopen gedaan? Scoor dan bij de DakBar nog een lekker huisgemaakt tomatensapje, heerlijk biertje van Haagse schat Eiber en snoep van een zoet auberginetaartje.

Zaterdag zit bomvol verschillende leuke dingen. Om te beginnen de toffe skateboardwedstrijd MalieMadnezz: the contest op het Malieveld georganiseerd door Malimaddnezz, Manus Skateshop, PIP Den Haag en Fonds1818! Naast dat je je ogen uit kijkt, de longen uit je lijf joelt, geniet je van lekkere snacks van de BBQ en lekkere tracks van verschillende DJ’s.
Ook kan je de dag beginnen met de wekelijkse bloemen- en plantenmarkt rondom de Grote Kerk. Of wandel door naar de fijne Conceptstore Collectiv voor een van de toffe sieradenworkshops van Cotton Candies. Maak je eigen dubbele ring van echt zilver, je eigen CandieBar of twee skinny tekst armbanden. Alle workshops zijn inclusief (oefen)materiaal, begeleiding en koffie/thee met wat lekkers. Wel van tevoren even aanmelden natuurlijk.
Met kinderen kan je zaterdag samen de wildernis in duiken bij Haagse schat Pluk tijdens de Leef je wild! Familiedag. Ga er samen vuur maken, wildplukken of een echte werpspeer met veren maken. De dag sluit je af met een gezamenlijke (vegetarische) jachtpartij! Hoe cool is dat. Aanmelden kan via louise@deoersprong.org.

Voor een lekkere dosis cultuur kan je deze zaterdag gratis naar het Haags Historisch Museum voor de feestelijke publieksopening ‘Arm en Rijk’. Zie tijdens deze bijzondere tentoonstelling hoe en waar de rijke én arme Hagenaars woonden en leefden. Van stadspaleis en buitenplaats tot krotwoning. En van sociëteit tot buurtkroeg. Een tentoonstelling om niet te missen tijdens een speciale dag waar van alles te beleven valt.
Je zaterdag sluit je spetterend af met de grand opening van Habana Beach. En dat is dit jaar door hun 15 jarige bestaan een wel heel bijzondere editie! Wat een mijlpaal! De muziek wordt verzorgd door niemand minder dan Hed Kendi, Fijne Deuntjes & Haagse held Billy the Kit. Met een spetterende lichtshow, cocktailbar en live entertainment wordt dit een avond om niet te vergeten.

Wie denkt dat ‘ie zondag rustig kan uitbrakken, heeft het mis. Ook dan is er weer veel te doen! Ben jij een trotse bezitter van een mooie platenspeler? Dan moet je zeker even naar de Record Fair van Espresso Records. Tijdens the Hague Record Fair #2 with DJs at Zaal 3 is er volop keuze aan vinyl en draaien de hele dag verschillende DJ’s de lekkerste deuntjes. Uiteraard zijn ook aan hapjes en drankjes geen gebrek!

Voor nog wat cultuur kan je aan boord stappen voor de bijzondere Joodse geschiedenis rondvaart van Haagse schat The Hague Boat. De gids aan boord, Remco Dörr, is een kunsthistoricus en een bevlogen verteller. Na de boottocht loop je naar de synagoge op de Prinsessegracht voor een privé tour van de Rabbijn Marianne van Praag. De kaartjes voor deze tour gaan hard, dus zorg dat je er snel eentje weet te bemachtigen.

Natuurlijk is er ook dit weekend nog plek om op de Home Made Market rond te struinen. Rondom de grote kerkt kan je zondag terecht voor verrukkelijke huisgemaakte producten, lekker Mediterraans eten en kunnen de kids weer lekker springen op de bungee trampoline. Wat ons betreft, met het voorspelde zonnetje op komst, een perfecte plek om je weekend goed af te sluiten.

Cheers!