Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar deze weldaad aan eten, drinken en gezelligheid vind ik dus echt fantastisch en mag van mij nog wel eventjes voortduren. Mijn ouders zeiden altijd al dat ik in het weekend m’n bed beter in de kroeg kon zetten, omdat ik er het licht ’s ochtends toch uitdeed. Dat ik van een feestje houd is dus niet veranderd, daarom ben ik erg content dat ik deze laatste FRIYAY van het jaar mag schrijven. Want om die feestvreugde lekker vast te houden volgt hier een knaller van een lijst met Haagse schatten #weekendtips waar zelfs de Toppers van onder de indruk zullen zijn.

VRIJDAG
Als je na al dat gepeuzel van afgelopen dagen nou zin hebt om even te bewegen, wandel dan lekker richting het strand. De opbouw van de vreugdevuren van Scheveningen en Duindorp zijn al in volle gang. Wist je dat het een hele serieuze wedstrijd is tussen Scheveningen en Duindorp, over welke van de twee brandstapels het grootste is?!

Een ander leuk uitje met de familie is het spectaculaire Carnivale, dat dit jaar alweer voor de zevende keer het Huijgenspark vult met magische kermis en circus acts. Je kunt hier het hele weekend nog van genieten, zorg dat je erbij bent, anders moet je wachten tot volgend jaar. Zin in ander vertier of bedrijvigheid, ga dan naar De gekke geit. Een karaoke avond in stijl, dat kunnen ze wel.

ZATERDAG
Heb jij al een outfit voor je knallende feest met Oud en Nieuw? Ik nog niet, en aangezien ik graag een ‘one of a kind’-outfitje draag, sla ik vandaag mijn slag op de Winter Vintage Markt. Het is soms even graven maar er zitten toch altijd wel een paar pareltjes tussen die niemand anders heeft.

Sinds mijn vader zijn platen van Wim Zonneveld elke zondag ter gehore bracht, houd ik al van vinyl. Alle klassiekers die elk jaar weer hun vaste plekje behouden in de Top2000 lijst zijn dan eigenlijk ook een ‘must’ om als vinylplaat in je kast te hebben liggen. Deze kun je vast en zeker scoren op de Platenmarkt XL die dit weekend op het malieveld te vinden is. Er is overigens ook een Top2000 café, mocht je even willen uitrusten tijdens je zoektocht naar Bohemian Rapsody van Queen.

ZONDAG
Madurodam helpt je dit weekend om op gepaste manier terug te blikken op 2018 met een lichtshow waar je kippenvel van krijgt. VONK18 laat je wegdromen bij de meest bijzondere momenten van het afgelopen jaar.

Waar je vandaag echt heen moet om een knaller van een avond kan beleven is, in één van mijn meest favoriete cafés in Den Haag. Vanavond gaan ze helemaal los met hun eigen versie van de Top2000, namelijk De Tien van De Sien. Sluit je weekend af met klassiekers gekozen door de vaste gasten van deze kroeg. Met Brice als vaste MC/barman, glijd je dit muzieklijstje moeiteloos door met een goudgele rakker in je handen.

Nou heb ik ook nog een nieuwtje met jullie te delen: dit is laatste FRIYAY zijn zoals jullie hem afgelopen jaren elk weekend voorbij hebben zien komen. Maar je hoeft hier geen tranen om te laten, want we zouden onszelf niet zijn als we hier al niet een onwijs tof ander concept voor hebben bedacht. De mooiste Haagse schatten #weekendtips op een andere manier naar je toe in 2019! To be continued…

Een knallende jaarwisseling allemaal en tot 2019!