De hoeveelheid evenementen in regio 070 is dit weekend schaars maar dat betekent niet dat er niks te doen is! Bovendien is het vakantie en uitrusten moet ook gebeuren. We zullen maar zeggen: “When life gives you cucumbers, make gintonics”. Voor dit rustige zomerweekendje hebben wij in deze Friyay even de leukste #haagseschatten tips op een rijtje gezet!

Op zaterdag en zondag vindt een heel bijzonder festival plaats in de Scheveningse Keizerstraat: de hele straat staat vol met springkussens voor het Springkussenfestival! Niet zo’n behoefte aan deze activiteit? Er zijn ook Hollandse spelen en er lopen clowns rond! Als de kids zichzelf wel vermaken loop je voor een kopje koffie en wat lekkers tussendoor natuurlijk even langs bij het fijne Meneer Chocola!

Mmmm wat is nou lekkerder wakker worden dan met de geur van een vers gezet kopje koffie? Een pak Perla Dark Roast is natuurlijk makkelijk gekocht maar hoe leuk is het om je eigen koffiebonen te branden?! Bij Haagse schat Capriole Cafe vinden dit weekend weer twee supergave workshops plaats! Op zaterdag neem je een kijkje in de eigen koffiebranderij, leer je van alles over koffie en het brandproces waarna je zelf ook koffie gaat branden. Zet jij je koffie ‘s ochtends meestal met één druk op de knop van je Nespresso apparaat? Op zondag leer je hoe je nou eigenlijk een echte espresso én cappuccino maakt tijdens de workshop barista. Bij beide workshops is beperkt plek dus geef je snel op voor dit (of een volgend) weekend!

In de mood voor meer van dit soort creatieve dingen? Schrijf je dan in voor de workshop Dikke Dames schilderen op zaterdag bij cultureel centrum ZUID57 aan de Zuidlarenstraat. Iedereen kan meedoen, ook al heb je nog nooit een kwast vastgehouden. Als je een kleurplaat kan kleuren, kan je dit ook want de doeken zijn voorgetekend. Wie wil er nou niet zo’n gezellig schilderij in huis dat ook nog eens van eigen hand is?! Leuk weetje: in ditzelfde culturele centrum zit overigens ook Haagse schat Theater Dakota, een superleuk filmhuis met bijzondere films en festivals!

Toch niet zo’n tekentalent? Haagse schat Bij Priester heeft op zondag een supergave workshop waar je je eigen clutch gaat maken! Bij Priester staat o.a. bekend om hun gebruik van gerecycled leer en dit wordt dan ook gebruikt voor deze workshop. Bang voor een craftersblock? Amanda van studio April is er om je te helpen met het ontwerpen en creëren van je eigen clutch! Wel even reserveren want ook hier is er beperkt plek!

Ben je na de vorige Friyay helemaal yogi geworden? Ook deze zondag zijn er weer allemaal yogalessen te volgen waaronder Beach yoga bij Aloha en yoga in de paleistuin.

Het is dan wel juli, maar het weerbericht ziet er voorlopig nog niet al te best uit. En als het slecht weer is liggen Netflix en een zak chips op de loer! Maar zeg nou zelf, dat is niet echt bevorderlijk voor de vakantiestemming… Maak er een leuk uitje van en ga naar het Filmhuis! Daar draaien dit weekend weer allemaal leuke films zoals bijvoorbeeld de veelgeprezen Una en Roald Dahl’s James & the Giant Peach en de GVR).  Zeg nou zelf, dat is toch veel leuker dan gewoon thuis op de bank?

Ons advies voor dit weekend is in elk geval, take it easy. Vakantie is per slot van rekening ook bedoeld om te chillen! Laten jullie ons weten hoe het was?