Sta jij ook al te popelen tot het weekend begint? Er is weer genoeg te beleven in Den Haag. Lees in deze FRIYAY welke #haagseschatten weekendtips je écht niet mag missen!

Wil je vanavond lekker inluiden, reserveer dan een tafeltje bij Haagse schat Walter Benedict. Deze hotspot op de Denneweg heeft een vernieuwde kaart én vernieuwd interieur. Dat wordt lekker smullen in een relaxte sfeer. We zijn erg benieuwd wat jullie ervan vinden, wij zijn enthousiast!

Zaterdag is het shopping time! Vanaf 12.00 uur houdt Pop up store Heet Strijken een vintage KILO SALE om ruimte te maken voor hun nieuwe wintercollectie. Hoe het werkt? Verzamel je favoriete kleding in het tasje dat je krijgt bij binnenkomst, weeg tussendoor je kilo’s om binnen je budget te blijven en als je klaar bent, reken je bij ze af vanaf  €15,- per kilo. Dat is nog eens leuk shoppen!

Alle vrouwen die overdag niet slagen, krijgen een herkansing. Zij kunnen vanaf 18.00 uur hun slag slaan tijdens Opgefleurd bij Café Blossom. Met een cocktail in je hand, lekker deuntje op de achtergrond, zoek je aan de waslijnen en rekjes mooie vintage kleding uit. En het fijne is, ook aan een visagiste en kapper is gedacht, dus je kan zo in je nieuwe look door naar een feestje! Of naar de Museumnacht natuurlijk, want deze avond zetten bijna 40 culturele instellingen hun deuren tot 01.00 uur wagenwijd voor je open. Naast dat je voor maar 15 euro eens kunt zien wat er allemaal voor moois hangt in deze stad, is er een aanvullend programma van dans, muziek, theater en van alles om te doen.

Ons advies? Ga sowieso naar het Gemeentemuseum en ontdek nieuw Nederlands talent met Lucy’s Wijsje! Voor diegene die niet weten wat en hoe tof een Wijsje is: Tijdens een Wijsje ga je in kleine groepjes met een gids op reis in je eigen stad en word je verrast met getalenteerde muzikale en culturele optredens op onverwachte locaties. Speciaal voor de Museumnacht zijn het dit keer drie muzikale verrassingen op de mooiste plekjes in het Gemeentemuseum!

Op zondag staat er een heel uniek buurtfestival op het programma: Haagse Oogst! Tijdens dit oogstfeest bereiden vrijwillige koks van de opbrengst van moestuinen een heerlijke maaltijd aan een grote tafel in het Huygenspark. Iedereen kan zijn oogst meebrengen. Dus heb je nog flink wat kilo’s appels, pompoenen of aardappels waar je in je eentje niet doorheen komt? Breng ze mee en geniet er samen van. Daarnaast is er nog genoeg te beleven. Terwijl jij geniet van muziek en kunst, maken de kids alvast een lampion voor Sint Maarten of doen mee aan een skateboardlesje. Hoe relaxed is dat!

Fijn weekend!

walter_benedict_haagseschattenblossom_haagseschatten heet-strijken_haagseschatten lucyswijsje_haagseschatten haagseoogst_haagseschatten