De herfst is van start! Je regenbroek is sowieso al uit het stof, je paraplu ligt alweer in de kreukels en je buurmeisjes komen thuis met verse bruine kastanjes en goudgele bladeren voor op de herfsttafel! Wij kregen niet genoeg van die lange zomerse warme weken, maar bij de gedachten van een vol smakend herfstbokje krijg ik het stiekem ook wel weer warm. Dit weekend kun je lekker binnen vertoeven, of bij fris zonnig herfstweer heerlijk naar buiten en genieten van fijne Haagse gezelligheid! Lees snel waar de leukste #haagseschatten weekendtips jou dit weekend naartoe brengen!

VRIJDAG
Als ik alleen al aan vrijdagavond dénk, krijg ik al dorst! Waarschijnlijk is dat zo’n ingesteld biologisch tijdklokje dat 7 dagen per week tikt en op vrijdag een klein seintje geeft als het borreltijd is! Het weekend kun je heel gezellig starten met een feestje bij bierspeciaalzaak Dorst Craft Beer Shop, zij vieren vrijdagavond hun 2 jarig bestaan én de verjaardag van eigenaar Jamie! Het assortiment is groot, uniek en veelzijdig, daar word je echt spontaan gelukkig van als je die winkel binnen stapt. Kom hier vanavond dus je dorst lessen en plop die dop van die flesjes af: proost!

Wie het weekend liever cultureel wil aftrappen, kan zijn geluk niet op bij Hoogtij #54. Op 20 locaties door heel Den Haag word je verrast door experimentele kunst, installaties en bijzondere performances. Na etenstijd kun je op je gesmeerde tweewieler tot ‘s avonds laat van toffe kunst genieten. Check de website voor de gehele route en het aanschaffen van die tickets.

ZATERDAG
Als de wind ook dit weekend weer in volle glorie aanwezig is dan wordt het echt tof aan zee. Het hele weekend kun je vliegers spotten in de vorm van zeehonden, haaien, rupsen en nog veel meer bizarre abstracte vormen boven het strand van Scheveningen op het Vliegerfestival. Honderden vliegerliefhebbers en topsportvliegers gaan los en dat ziet er heel cool uit, vergeet dus vooral je camera niet! Voor iedereen die een middagje uit wilt waaien aan zee is dit een echte aanrader.

Weet je nog die singletjes van vroegáh, die waar dat éne superleuke nummer op stond? Een avondje DJ spelen en dansen op je favoriete plaatje, een paar fijne danspassen maken en meezingen tot het ochtend wordt? Dat kan. Single Feestje in het Paard draait wat jullie willen! Plaatjes draaien, herinneringen ophalen en keihard meezingen met dat singletje van toen!

Als het echte herfstweer nog even op zich laat wachten, kun je met je voeten in het zand, ultiem relaxed onderuit en met een goede cocktail in je hand kijken naar een echte surffilm ‘View From a Blue Moon’ bij de Open Air Bios. Dat kán alleen maar een fijne avond worden! Aansluitend is er een feestje op het strand bij Heart Beach voor als je daarna nog even je billen van je bovenlijf wilt dansen. Zin in!

ZONDAG
Nog niet genoeg van zand en strand of gewoon gek op alles wat met surfen te maken heeft? Op de boulevard van Scheveningen bij Surf Expo kun je je geluk niet op. Kennis maken met de nieuwste surftrends, gave ontwikkelingen en nieuwe producten uit de surfbranche. Natuurlijk kun je er ook genieten van lekkere happen, een fashionshow, zijn er workshops die je kunt volgen en is er volop vermaak. Een middagje aan het strand is sowieso een succes toch?

Bij Priester, daar waar ze mooie en eerlijke producten verkopen, je toffe kleding kunt lenen in de bibliotheek en daar waar leuke workshops worden gegeven. Dit weekend kun je er aan de slag met gerecycled leer uit jassen, banken & stoelen om je eigen clutch te stylen. Hoe tof?! Je gaat naar huis met je eigen creatie! Wil je er bij zijn? Meld je dan snel aan, mail naar: info@bijpriester.nl.

Op 10 oktober is de Dag van de Duurzaamheid. In het Zeeheldenkwartier zetten ondernemers vanaf dit weekend hun duurzame producten in de etalage én kun je ontdekken welke duurzame initiatieven er allemaal plaatsvinden in deze bruisende wijk. Op naar een beter milieu!

Liever gewoon een beetje meeneuriën op de klanken van de Jazz om dit top weekend mee af te sluiten, dan fiets je naar De Bieb op de Veenkade, bestel je een portie bitterballen en een speciaal biertje en geniet je bij Lazy Sunday JazzGroove van de bekende Singer-Songwriter Toine Scholten & Band. Ik beloof je, dan wil je echt niet meer naar huis!

Fijn weekend!