Lijstje met goede voornemens al klaar? Opnieuw ingeschreven bij de sportschool? Nog even zondigen met bubbels en oliebollen en na het weekend leven we weer op water en brood. Ik kan me zo voorstellen dat iedereen even moet bijkomen van de kerstdagen. Nu nog de laatste loodjes en dan maken we weer een frisse start! Hoewel mijn griepje inmiddels bijna over is, schijnt het dat er nu officieel een epidemie gaande is. Extra reden dus om je krachten te sparen voor een spetterende jaarwisseling. Wil je toch nog wat leuks ondernemen? Lees in deze allerlaatste #haagseschatten friyay van het jaar wat er nog te beleven valt in Den Haag!

In het gezellige Huygenspark vindt deze kerstvakantie het Carnivale Den Haag plaats. Een winterse kermis met vermaak voor jong en oud. Wie denkt dat je een vlooiencircus en dwergen alleen nog maar in boeken en films ziet, heeft het mis. Zowel overdag als ’s avonds kun je hier terecht voor magische acts, attracties, Hollandse stamppotten, geurige goulash en natuurlijk mijn personal favourite: gloeiwijn. Laat je betoveren en koop je entreeticket bij de ingang of online via de website.

Den Haag is een bar rijker. Niet zomaar een bar, maar een geheime bar. En vrijdag staat daar iets bijzonders te gebeuren. Geïnspireerd op de Drooglegging in de roaring ’20s, zit het Syndicaat op een geheime locatie zodat men in het geniep alcoholische versnaperingen kan nuttigen. Het feestje dat daar vrijdagavond plaatsvindt, The hidden Eiber party, is dan ook volledig in ’20s stijl. In de jaren twintig waren biercocktails erg populair en welk bier gebruiken we daar nou liever voor dan dat van Haagse schat EIBER Bier? Ze worden gemaakt door award winning master mixologist Arden van Ende. Trek je roaring ‘20s schoenen aan, vergeet het wachtwoord niet en geniet! Oh ja, als deze speakseasy je nou bevalt, vergeet dan geen tickets te kopen voor de Syndicaat New Year Party in the Style of The Roaring Twenties op zondag!

Wie tot de gelukkigen behoort die zijn stem nog heeft (en er gebruik van wil maken), die moet zaterdagavond naar de gekke geit voor de Xmas Karaoke! Dat de kerst eigenlijk al voorbij is, wil niet zeggen dat je All I Want For Christmas  niet meer ten gehore mag brengen. Overigens zijn karaoke’s ook echt een aanrader als je niet van plan bent om zelf te zingen. Michael Bublé’s en Frank Sinatra’s zingen per slot van rekening graag voor een publiek!

Zondag is het dan zo ver. Oliebollen in het vet (of natuurlijk ingeslagen bij Haagse schat Victor Driessen) en de bubbels koud! Zoals elk jaar zijn er overal te gekke Oud & Nieuw parties in de stad en is het lastig kiezen. Of misschien ben je meer van een huiselijke borrel en daarna vuurwerk kijken op straat? Voor de mensen die het rustig aan hebben gedaan – of de echte bikkels – staat op 1 januari de Nieuwjaarsduik natuurlijk op de planning! Je kunt dan met de rest van Nederland een een mooie UNOX muts opzetten, maar je kunt ook aansluiten bij Haagse schat ALOHA Surf. Na het succes van vorig jaar organiseren zij weer een Nieuwjaarsduik & Erwtensoep. Even kopje onder in de Noordzee en daarna lekker bij de haard opwarmen met een kop erwtensoep. How’s that for a fresh start?

Namens het hele team van Haagse schatten wens ik je in elk geval alvast een fijne jaarswisseling en een hoop mooie Haagse belevenissen in het nieuwe jaar!