Nog wat tijd over dit weekend? Mooi! Want ook deze week zetten we de leukste #haagseschatten weekendtips weer voor je op een rij!

Vandaag is de grand opening van Instock Den Haag! Hét restaurant waar chefs koken met eten dat normaal gesproken ons bord niet haalt. Hun missie? Voedselverspilling verminderen. Vanaf 15.00 uur ben je welkom om onder het genot van live muziek, geredde hapjes en drankjes kennis te maken met het bijzondere concept. Neem als eerste een kijkje in de keuken waar de ‘zero waste chefs’ de eerste kilo’s eten redden, bezoek de mooie Stockroom, hoor meer over de expositie van Kadir van Lohuizen of strijk neer op het terras met uitzicht op de Hofvijver. Om 18.00 uur start het allereerste Haagse Instock diner op het buitenhof, dit zit inmiddels helemaal vol. Maar niet getreurd, vanaf vandaag zijn ze elke dag open!

Heb je bij Instock geen plekje weten te bemachtigen, en wil je er toch op uit deze avond? Denk dan eens aan het Filmhuis. Tijdens de zomermaanden is het traditioneel tijd voor Haagse Hoogtepunten uit het afgelopen seizoen: voor iedereen die ‘m toch heeft gemist of ‘m nog eens wil zien. Zo heb je vandaag om 19.00 uur de kans om het pareltje Mia Madre te zien!

Zaterdag en zondag kom je tijd te kort, zo kan je kijken naar toptennis tijdens The Hague Open én zijn er weer volop marktjes om af te struinen! Het tennistoernooi vindt je op de Mets tennisbanen in Scheveningen. Naast het kijken van de wedstrijden is er tijdens de The Hague Open voor jong en oud veel te beleven. Optredens van artiesten, live muziek, kids activiteiten op het Talent Park onder professionele begeleiding en clinics van toptennissers.

Vanuit het toernooi kan je zo door naar de Salt Market in de gezellige Keizerstraat. Daar scoor je het hele weekend de leukste hippe, vintage en lifestyleproducten. Op zondag kan je kiezen tussen het Scheveningen, het centrum en Kijkduin. Voor handgemaakte sieraden, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items is de bekende Swan Market rondom de Grote Kerk the place to be! Naast al het shop-plezier word je verwend met heerlijk eten en drinken, door authentieke food trucks en live muziek. Kies je voor biologische streekartikelen en ‘pure kunst’ objecten, dan is de Heerlijk Puur markt op Kijkduin waar je moet zijn. Gaat jouw hart sneller kloppen van rekken vol met (2e hands) kleding? Zorg dan dat je zondag op het zwarte pad te vinden bent. Beachclub Indigo haalt voor 1 dag de strandbedjes weg van het zijterras om plaats te maken voor kledingrekken van De Kleren Markt. Deze zijn gevuld met vintage, 2e hands en ongedragen kleren van de leukste meisjes van Den Haag.

Veel (shop)plezier!

iNSTOCKThe hague openSwan marketKleren markt