We gaan beginnen! Summer is finally here, en hoe! Naast een geweldige weersverwachting staat dit weekend ook weer bol van de spectaculaire activiteiten waarbij ons mooie Den Haag toneel staat. Vergeet die vakantie naar Ibiza, Italië of Thailand, dit weekend kun je op vakantie in eigen land! Flaneren bij een strandtent in je nieuwe zomeroutfit, biertjes proeven en tot rust komen in een stadspark, wat wil je nog meer?! Check in onze friyay bij welke #haagseschatten jij terecht kunt om het ultieme vakantiegevoel te beleven.

VRIJDAG

Dit laatste weekend van juni staat het culinaire pareltje van Scheveningen centraal: VISSCH. Hier kun je smullen van (vergeten) Noordzeevis, onder het genot van een wijntje, want ja, die vis moet zwemmen, nietwaar?! De Schol is dit jaar de held van het feestelijke food-festival. Benieuwd wat er op het programma staat? Kijk dan snel op www.vissch.nl.

Ook voor de shoppers onder ons is het heel het weekend feest. Vandaag en morgen kan je bij Filya Indoor Garden je portemonnee leegkopen tijdens de planten en vintage sale. Op alle planten geven ze vandaag en morgen 20% korting. Vanavond kan je ook naar ShoppingNight in ons Haagse centrum. Deze 12e(!) editie trapt af met een bijpassend thema, namelijk Feest aan Zee. Tip van ons: scoor je zomerse outfit bij Haagse schat ‘Zusjes Vintage Boetiek’ in de Boekhorststraat. Van 17.00 – 22.00 uur krijg je er 15% korting op de hele collectie en zorgen zij voor een klein Frans vintage tintje. Klinkt goed, nietwaar?

Heb je vanavond de smaak te pakken en ben je helemaal in de feeststemming, begin dit weekend dan goed met een strandfeestje. Op het zwarte pad is er ruime keuze vanavond. Voetjes van de vloer bij de Whoosah, of juist met je tenen in het zand bij de Full Moon party @ Indigo.

ZATERDAG

Eens per jaar is het Malieveld hét symbool van dankbaarheid naar alle helden die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. Tijdens de Nederlandse Veteranendag is er naast het officiële defilé, een spetterend muziekprogramma en kun je met je kids klauteren op tanks en kijken naar een vliegtuigshow.

Daarna is er tijd voor een bierproeverij op de Grote Markt bij het Haagse Zomerbierfestival. Probeer eens wat nieuws uit zoals een IPA of ga voor een Haagse Eiber. Vul je buik nou niet volledig met bier, want ook voor het diner hebben we een leuke tip voor je. Geniet van het uitzicht en een heerlijke Rooftop BBQ bij Bink36. Ben jij er al eens geweest? Smullen van een burger terwijl je uitkijkt over onze mooie stad, wat wil je nog meer?

ZONDAG

In deze fijne zomermaanden staat de zondagochtend in het teken van rust en Balanzs, die je kunt beleven met een Yoga sessie in de Paleistuin. Tijdens het doen van de Neerwaartse Hond of de Halve Maan kun je vast nadenken welk visje je gaat proeven tijdens VISSCH. Ook vandaag is het culinaire visfestival bij de Scheveningse visafslag nog in volle gang, met deze zondag extra aandacht voor de kleintjes. Terwijl zij zich vermaken tijdens het schminken en schilderijtjes maken, terwijl jij lekker aan kan borrelen met een wijntje en visje in je hand.

Zin in andere gezelligheid? Voor de kenners onder ons is er Homemade @ ‘De Fred’ (Frederik Hendriklaan), waar lifestyle, kunst, muziek en uiteraard eten samenkomen. Doordat er veel expats in deze omgeving wonen, wordt het een evenement met internationale allure. Sounds good?!

Geniet van het heerlijk, zonnige weekend!