Oh, lieve mensen wat fijn. We kunnen het vorige heerlijke weekend nog eens dunnetjes overdoen de komende dagen! Het weer lijkt wederom mee te werken èn er is weer héél veel leuks te doen. Zoveel dat er weer sprake zou kunnen zijn van een gevalletje keuzestress. Om dit te voorkomen hieronder alvast alle #haagseschatten weekendtips voor je opgesomd, zodat je een mooie planning kunt maken. Een goede voorbereiding is immers het halve werk!

Begin je weekend met een goede vrimibo op grote hoogte. Je hebt hiervoor de keuze uit twee toffe plekken.
Bij Urban Farmers is er elke vrijdag de Dakmarkt, wat op zichzelf al een waar feestje is, maar deze vrijdag wordt deze markt uitgebreid tot de Rooftop Music night. Muziekje, hapje, drankje, uitzichtje. Missen we nog iets?
En dan is er ook nog de Frits borrel op het dak bij Bleyenberg. Sommigen van jullie zullen dit concept wel kennen: Frits is een hippe borrel die neerstrijkt op verschillende locaties en voor dit weekend, briljante keuze als je het ons vraagt, dus Den Haag heeft uitgekozen. Hier moet je wel even een kaartje voor halen, maar dan heb je ook wat!
Op zaterdag is het dolle pret op het Scheveningse strand. Bij onze Haagse schat The Shore is er het Surf festival met muziek, lessen en gave workshops. Overdag kun je hier gratis langs en als je er dan nog geen genoeg van hebt gekregen kun je, tegen betaling, ook nog door naar het nachtprogramma. Bij de buren van Heart beach, ook één van onze schatten, is er het hele weekend het Salt festival. “Huh festival, ik ken alleen de market”, hoor ik je denken. Dat klopt. Dit is een extended version. Naast de bekende markt zijn er nu ook verschillende workshops, activiteiten voor kinderen , muziek en lekker eten. Zóveel leuks op een paar vierkante meter! Begeef je dus vooral even naar dat fijne hoekje van Scheveningen dit weekend. Blijf je toch liever lekker veilig in de buurt van de binnenstad, ga dan zeker langs bij de Grote Pyr voor de zelf-maak-markt. Hier is alles, de naam zegt het al, zelfgemaakt. Van tassen tot bonbons en van sieraden tot pizza! Leuk!

Zondag rustdag, zeggen ze. Maar er is nog zoveel leuks te doen, bijkomen doen we maandag wel.
Wat dacht je van de Flagship Market in de Piet Heinstraat? Leuke spulletjes op het gebied van lifestyle, vintage, fashion en design. Maar ook heel leuk om alleen even de sfeer te komen proeven en lekker rond te hangen. En als je daar dan toch bent, kun je bij Ich bin ein Hamburger meedoen aan een heuse winetasting. Hier moet je je wel even voor aanmelden trouwens. Of ga in de namiddag/avond nog even langs de Hudson voor een lekker hamburger met op de achtergrond fijne jazzmuziek tijdens de Hudson jazz sessie. Niet verkeerd om zo je weekend af te sluiten toch?

Wij weten het zeker: dit wordt een top weekend!