Januari zit er op, februari maakt haar intrede. De dagen worden langer, het voorjaar komt steeds dichterbij. Wij kunnen niet wachten! Gelukkig is er tot die tijd genoeg te doen in Den Haag.
In onze Friyay uiteraard weer de fijnste #haagseschatten weekendtips!

Benieuwd naar de eerste tip? Je kan het dak op! En dat klinkt onvriendelijker dan het is 😉 Vanmiddag vanaf 16.00 uur vindt namelijk de tiende editie van de Dak Markt  plaats bij Urban Farmers. Europa’s grootste stads-dakboerderij en dat in Den Haag. Sla vanmiddag uit werk dus een boel vitamientjes in om je weekend gezond te beginnen! Neem je eigen tas mee en shop er heerlijk vers en lokaal. Zaterdag raden we je een bezoekje aan conceptstore Collectiv aan. De toch al toffe winkel wordt dan gedeeltelijk overgenomen door de pop up store van Espresso Records zij draaien de hele zaterdag de fijnste plaatjes voor je. Natuurlijk zijn deze ook direct te koop.

Het weekend is bij uitstek hét moment om een dansje, of twee, te wagen. Maar naar een dansje kijken, kan dit weekend ook heel goed. Tot en met 12 februari 2017 danst Den Haag namelijk volop tijdens de 18e editie van het tweejaarlijkse première festival CaDance. Toonaangevende en jonge choreografen presenteren nieuwe creaties in o.a. Korzo en Theater aan het Spui. De moeite waard!

En dat is de tentoonstelling ‘Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal collection’ in het Mauritshuis zeker ook. Toegegeven: dat hebben we van horen zeggen. Maar dat het uniek is dat het Mauritshuis er tijdelijk 22 tegelijkertijd kan laten zien, is een feit. Normaal hangen ze immers achter gesloten deuren bij de Britse Royals. Sympathiek toch, dat we even mee mogen kijken? Maar let op: dat is dit weekend wel meteen je laatste kans. Na zondag is de tentoonstelling ten einde.

Je weekend afsluiten met Jazzy deuntjes doe je, na een lekkere wandeling door het bos, natuurlijk bij Haagse schat Brasserie Ock. Daar treden vanaf 16.00 uur de muzikale Flextones op. Ontstaan uit een vriendengroep en naast Jazz spelen ze ook Pop en rhythm  en blues. En omdat je op zondag nu eenmaal niet hoeft te koken: blijf vooral lekker hangen voor de daghap. 

Maak er een mooi weekend van!