Na een week hard werken, of een heerlijke week voorjaarsvakantie, geven wij je met onze #haagseschatten tips alvast een preview het weekend in. Nog een paar uurtjes om uit te zoeken hoe jouw weekend eruit gaat zien. Zit je klaar voor de eerste Friyay van maart?

De vrijdag start je natuurlijk het liefst met een gezellige borrel. Om er zeker van te zijn dat jij jouw weekend in stijl begint drie borreltips van ons. Zin in een feestelijke cocktail? Plof dan neer op de 1e verdieping bij onze vrienden van La Basque in de Nobelstraat. Toe aan een wijntje? Dan raden we je Grapes and Olives aan op de Veenkade. Heb je grote dorst? Proef dan één van de vele speciaal biertjes bij Bierspeciaalcafé De Paas aan Avenue Culinaire, ofwel de Dunne Bierkade. En wil je gewoon relaxed thuis op de bank ploffen met een lekker speciaalbiertje, dan kan dat natuurlijk ook. Onze favoriete bierspeciaalzaak Dorst in de Boekhorststraat is tot 21.00 uur open, en de biertjes staan koud!

Hoe kun je je weekend nou beter beginnen dan met heerlijk vers, en met liefde bereid, brood? Breng zaterdagochtend eens een bezoekje aan één van onze nieuwe aanwinsten Lekker Brood. Een tip van mij: probeer het broodje met huisgemaakte tonijnsalade. Te lekker! Helaas kunnen we er zaterdagmiddag zelf niet bij zijn, maar absolute aanrader is de feestelijke opening van Bij Priester in de Zoutmanstraat. Een winkel die barst van de geschiedenis, maar waar de toekomst door reparatie, maatwerk en een heuse kledingbibliotheek (wij zijn bij voorbaat al fan!) hand in hand gaan. Een nieuw pareltje in het Zeeheldenkwartier gokken wij zomaar. Een absolute must voor de ware fashion icons en wereldverbeteraars onder ons. Wij zijn reuze benieuwd wat jouw eerste ervaring is! ’s Avonds cross je op je fietsje nog even door naar de Veenkade voor een drankje en klein dansje bij Café de Bieb. Daar staat Sugartime op het podium. Een 7-koppige band waarbij de voetjes gegarandeerd van de vloer gaan.

Zondag struin je over de Vlooienmarkt in sporthal Houtrust. Maar liefst 125 kramen vol met 2e hands spullen. Weet jij de pareltjes te ontdekken tussen alle (zei zij met respect) zooi? Parkeren (tja, het weer werkt ook zondag nog niet zo mee lijkt..) doe je gratis voor de deur, om binnen te komen betaal je 3 euro per persoon. Kids t/m 10 jaar zijn gratis. Je kunt je zondag trouwens ook uitstekend doorbrengen in de fijne Prins Hendrikstraat. Daar hangt Achtung Baby namelijk bomvol nieuwe lente- en zomeraanwinsten. Tijdens ‘First Pick’ krijg je zondag tussen 12.00 – 17.00 uur de kans om als eerste je slag te slaan en er zeker van te zijn dat jouw kleintjes er weer heerlijk hip bij lopen de komende maanden. Natuurlijk combineer je een bezoekje aan Achtung Baby met een bezoekje aan de buren Bar en Zo of de overburen Taska. Je komt gegarandeerd met iets moois thuis.

Reuze benieuwd welke schatten jij op de kop weet te tikken dit weekend!